Интимно

Нещата, които научих от разбитото си сърце

Как любовта и раздялата ме промениха

22.06.2018г. / 14 51ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Не съм новак в любовта. Всъщност, може би имам прекалено много опит за възрастта си. Бях омъжена. Сега съм разведена. Имала съм много връзки от различен тип oще от тийнейджърските си години досега. 

Но нито една любов не ми е повлияла толкова, колкото последната. Тя приключи преди няколко месеца. Мъжът, в когото бях истински влюбена, беше първият, на когото отдадох цялото си сърце без съмнения и въпроси. Той ми даде основа, на която да стъпя. Промени живота ми.

Но както всички хубави неща, така и това имаше своя край. Сърцето ми остана разбито. 

3 неща, които научих след 3 години брак 

Вече знам, че то никога няма да заздравее напълно, въпреки че се опитвам. Дори да знам, че той ще ме нарани отново, бих се върнала при него в мига, в който той ме потърси, независимо къде и с кого съм. 

Но се опитвам да стана нов човек. Имах известно време, в което да размишлявам над уроците, които справянето с тази тъга ми даде. Мислех, че болката от края на тази връзка е по-силна от всичко, но не е така. 

С времето човек разбира, че трябва да научи своите уроци от разбитото си сърце, независимо дали са горчиви или сладки. 

Ето какво научих аз:

Ще знаете кога наистина сте влюбени 

Прекарах години наред в питане дали съм влюбена в човека, с когото съм в момента. Това е големият въпрос, който всяко момиче си задава. „Това ли е? Така ли трябва да се чувствам?“ Непрекъснато се питах. С него обаче не ми беше нужно да се питам. Аз знаех. Когато си истински влюбен, ти просто знаеш.

Но понякога любовта не е достатъчна 

Бих искала да ви кажа, че любовта побеждава всичко, но това не е истина. Ако беше, щях да съм омъжена за човека, когото обичам и щях да съм щастлива. Но животът и съдбата често побеждават любовта. 

Приятелите са важни

Преминах през добри и лоши емоции. Благодарение на приятелите ми успях да се справя. Израснах като личност заради тяхната подкрепа. Истинска късметлийка съм, че ги имам. Оценявайте и пазете приятелите си. Те ще ви подкрепят в такива трудни моменти. 

Жените анонимно: комплиментите, които обожават 

Инстинктът е всичко

Когато обичаш някого се уповаваш на инстинкта си. Дълго време във връзката ми аз слушах вътрешния си глас. Но нещата се промениха. Осъзнах, че аз бях влюбена, а той не. Аз бях взела решението да отдам цялото си сърце. Докато се колебаех дали съм била толкова щастлива някога през живота си, пеперудите в корема ми го потвърждаваха. 

Да, ти си наистина добра

Трябва да осъзнаем, независимо какво ни се е случило, че сме достатъчно добри, за да изживеем своята приказка. Невинаги ще бъде лесно, но когато знаеш, че си ценна и си заслужаваш, ще откриеш точно любовта, за която копнееш. 

Трябва да си щастлива и сама

Единственият човек, който може да те направи истински щастлива, си самата ти. Той ме направи щастлива. Дори по-щастлива, от когато и да било друг път в живота ми. Но след раздялата се огледах и осъзнах, че аз съм тази, която се нуждае от себе си, за да бъде щастлива. Осъзнах, че трябва да намеря начин да съм щастлива заради себе си. 

Защо женените двойки постепенно спират с френските целувки 

Никога няма да си същата

Всяко преживяване в живота ти те оформя като личност, променя мирогледа ти. Провалените любови са едно от тези неща. Това има своите добри и лоши страни, защото те променя по различен, невинаги добър начин. Но пък те прави по-силен и критичен.

Ти си по-силна, отколкото предполагаш 

Колкото и трудна да е раздялата, все някога трябва да се изправиш и да продължиш. Имах нужда да правя нещо, да изразходвам енергията си. Затова тренирах, ходех на семейни събития и събирания, срещах се с хора. И нещо страхотно се случи – събудих се един ден и се почувствах като себе си. Силата ме накара да осъзная, че дори да съм опустошена от любовната болка, аз съм силен човек, който е способен да се изправи лице в лице с болката и страха и да успее. 

* * *

Статията е публикувана в PopSugar. Автор: Емили Капиело

Коментирай