Интимно

Как да се почувствате отново секси след раждането

Не спирайте със секса

21.07.2018г. / 07 47ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Следродилният период е един от най-трудните за жената, не само заради появата на бебето и грижите за него. Всяка жена иска да бъде привлекателна, секси, особено за любимия си мъж. Въпреки да знае, че след 9-те месеца в живота ѝ ще се появи нещо прекрасно и всеки килограм отгоре и малко стрии напълно си заслужават, за нея е трудно да приеме как изглежда тялото ѝ след раждането.

Някои жени успяват да влязат във форма за месец-два, докато за други периодът на възстановяване е по-продължителен. Тогава усещането ѝ за привлекателност може да се изгуби. Как да го възвърнете и да се чувствате отново секси?

Никой не очаква от вас да бъдете с фигура на модел след раждането.

Със сигурност разглеждате всяка една ваша част от тялото си, мислейки си колко се е променила. Прегърнете новото си тяло, за да се чувствате отново секси след раждането. Приемете, че формата му се е променила, така че веднага след раждането няма да може да носите любимите си джинси. Въпреки това носете нещо, което да приляга на новата ви фигура и всеки път, когато го облечете да се чувствате добре.

Как да се храните, след като родите?

Спете достатъчно, доколкото можете, разбира се. Кърменето и всички грижи около бебето, тревожността, стресът, са едни от най-честите причини жените да губят интерес към себе си. Дори ако сте вкъщи сами с вашето бебе, уверете се, че косата ви изглежда добре и че носите нещо, което ви харесва. Не се оплаквайте, че нямате време, има прически, които отнемат само две минути, за да ви помогнат бързо да коригирате косата си, за да се чувствате отново секси след раждането.

Правете секс! Много жени правят грешката да отказват на половинките си, защото не възприемат телата си и смятат, че така ще ги отблъснат. Напротив! Сексът ще ви разтовари и ще ви помогне отново да се свържете емоционално и физически с партньора.

Когато разполагате с време, правете си домашни маски за лице, посещавайте козметик, процедури за красота. Това ще повдигне самочувствието ви.

Обърнете внимание на начина си на хранене, дори когато кърмите. Ако искате да бъдете здрави, да се чувствате енергични, да възвърнете добрата си форма след раждането, храненето е първата стъпка. Изключете от менюто си пакетираните, преработените храни.

4 пози за сигурен оргазъм

Не се отказвайте да носите секси бельо, дори с няколко килограма отгоре. Има прекрасни сутиени за кърмене, красиви бикини, секси нощници. Не подценявайте силата на красивото бельо и това как то ви кара да се чувствате и какво излъчвате към партньора си.

Свързани статии

След като минат няколко седмици от раждането и вече имате малко повече енергия, насочете се към спортна активност. Йога, фитнес, аеробика... има толкова много възможности. Грижете се за тялото си, спортувайки. Спортът намалява стреса, подобрява кръвообращението, а в комбинация със здравословно хранене ще ви помогне бързо да възвърнете самочувствието си. Винаги може да намерите 1 час време, за да спортувате.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 5 години )
spomniam si 4e kogato rodih , nimah vuzmojnost da spia okolo 20 dni , ot rabota . niama6e koi da . mi pomaga . no tova e otdavna minalo . govoria bez tulkuvania. kude ti da se grija za sebe si .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар