Интимно

5 възможни причини за болезнен полов акт

Грешен избор на секс поза

22.07.2018г. / 08 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сексът трябва да носи удоволствие. Понякога се случва да не достигнем до оргазъм, но въпреки това половият акт да ни е бил приятен. Но на какво се дължи болката по време на секс и защо не бива да я подминаваме?

Вагинални контракции 

По време на полов акт, при някои жени се наблюдават неволни вагинални контракци, които могат да причинят дискомфорт или болка. Обикновено вагинални контракции се случват в сватбената нощ, под влияние на стрес, страх. 

Грешен избор на секс поза

Със сигурност има някои секс пози, които могат да причинят болка по време на полов акт. Ако се чувствате неудобно по време на определена, просто я сменете с тази, която ще ви достави удоволствие. 

Секс идеи, с които да разгорещите лятото

Вагинална сухота 

Вагиналната сухота е една от най-честите причини за болка по време на секс. Когато любовната игра не е продължила достатъчно дълго, жената не е дотатъчно възбудена и предразположена към следващата стъпка, вагината ѝ не е добре овлажнена. Доброто вагинално овлажняване, прави проникването по-лесно.

Друга причина за появата на сухота е наближаващ месечен цикъл, хормонални нарушения, прием на медикаменти, по време на кърмачески период.

За да избегнете това, не забравяйте да използвате лубриканти преди и по време на секс, за да хидратирате вагината си и да предотвратите болката.

Защо сексът между влюбени е по-хубав?

Вагинални инфекции

Вагиналното течение е нещо, което се наблюдава при всяка жена, тъй като вагината има способността да се самопрочиства, като по този начин се намалява и рискът от инфекции. Затова в повечето случаи, физиологичното явление се счита за нормално.

Свързани статии

Влагалищният секрет може да промени своя цвят, мирис и консистенция, особено ако микрофлората на вагината е нарушена. Ако забележите някакви промени в секрета и същевременно изпитвате болки по време на полов акт, това може да подсказва за наличието на вагинални инфекции. 

Възпаление на пикочния мехур 

Възпалението на пикочния мехур е друга възможна причина за болки по време на секс. За да намалите риска от инфекции на пикочните пътища, веднага след полов акт е хубаво да се изпишкате. 

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 5 години )