Интимно

Искате бившия обратно? 4 стъпки как да си го върнете

Фокусирайте се върху себе си, не върху него

28.07.2018г. / 07 10ч.
Нина Иванова
Снимка: istock

Снимка: istock

Наскоро сте се разделили с партньора си, но мислите, че раздялата е била грешка и дори таите надежда, че ще се съберете. Макар да има моменти, в които се съмнявате, че сте един за друг, дълбоко в сърцето си все още имате чувства към този човек и не сте готови да го пуснете. Ако изпитвате подобни емоции, то най-важното е да му дадете време и пространство, да не го притискате, за да може и двамата да сте сигурни в решението си.

Ето кои са важните стъпки, които ще ви помогнат да се съберете с бившия партньор.

Концентрирайте се върху себе си

Не му показвайте, че отчаяно искате да се върне при вас. Напротив, демонстрирайте любов към себе си, фокусирайте се върху вашата личност. Търсете начини да се забавлявате без него, да откриете щастието в дейности, които можете да вършите без него. Ако се съсредоточите върху себе си вместо да насочите цялата си енергия към него, ще се развиете повече като личност и можете да станете отново атрактивна за него именно поради тази причина. В обратен случай, фокусирането върху него и полагането на отчаяни усилия да си го върнете, може да доведе до съжалението му, не и до обич.

Освободете се от очакванията си

Спрете да мечтаете, че той ще се върне при вас. Просто почакайте и ще видите какво ще се случи, но без да се надявате прекалено и да имате свръхочаквания. Ако поддържате някаква връзка, чувате се от време на време – добре, насладете се на тези отношения. Но не ги използвайте за опорна точка за множество напразни надежди. Бъдете по-резервирана в разговорите с него и не показвайте, че имате надежди да се съберете отново. Ако го потърсите и той не се държи с вас по начина, по който очаквате, не се ядосвайте и не показвайте раздразнителност. Тъй като това само ще го отдалечи от вас.

Не го търсете веднага след раздялата

Дайте си време. Не бързайте да влизате в контакт веднага след болезнената раздяла. Не му показвайте явно, че се нуждаете от него и че съжалявате. Дайте му време и пространство да преосмисли вашите отношения и сам да стигне до извод дали иска да сте заедно. Няма как той да усети вашата липса, ако непрекъснато го атакувате със съобщения, снимки, позвънявания.

Анализирайте защо се стигна до раздяла

Съсредоточете се върху вътрешното си оздравяване и преболедуване на емоционалните травми от раздялата ви. Помислете над причините, довели до тази ситуация. Можеше ли да бъде избегнат този развой на събитията? Защо се стигна до раздяла? Анализирайте ситуацията възможно най-трезво и лишено от емоции, които само утежняват нещата. Не търсете вината, а помислете дали е възможен общ път напред, но с преосмислени грешки.

Коментирай