Интимно

6 неща, които жените трябва да ценят повече в мъжете

И господата държат да усещат признанието и уважението на партньорките си

16.08.2018г. / 10 26ч.
Нина Иванова
Снимка: istock

Снимка: istock

Какво се случва в мъжката глава понякога е мистерия за жените, така както господата често споделят, че жените сме загадка за тях. Но и те не остават по-назад в някои отношения и на дамите също се налага да четат мисли и да разпознават какво се крие зад действията им. Като например кои са нещата, които мъжете биха искали повече да ценим в тях и в поведението им най-вече. На помощ в този процес на разгадаване идва д-р Сейди Алисън, американски психолог и експерт по връзки. Тя твърди, че мъжете искат техните положителни качества да бъдат оценени и признати от жените. И за какво още искат признание, четете в следващите редове.

Че са стабилни

При много двойки, особено тези, които имат деца, мъжете държат да бъде високо оценена тяхната стабилност като партньор в отглеждането на децата. Старанието им да се грижат за семейството си, поемането на отговорност и стабилното им поведение, разграничаващо се от ергенското, са важни фактори в техните очи, за които биха се радвали да получат признание. Така че, дами, отдавайте им нужното от време на време и не забравяйте да казвате "Благодаря". Грижовното и отговорно поведение не е презумпция за всички мъже, затова е хубаво да го оценяваме, когато е налице.

>> От какъв мъж се нуждае една жена според зодията <<

Умението им да намират бързо решение

Има неща, които не могат да се отрекат, сравнявайки мъжете и жените, и умението на господата да намират бързо решение на даден проблем е едно от тях. Мъжете се справят с тази задача често пъти по-добре от дамите, тъй като се съсредоточават само върху водещия проблем, без да мислят за всякакви други възможни усложнения - нещо, което е присъщо за жените. 

Професионалната етика

Трудно е да приемете закъснението на партньора ви след работа, както и това, че сякаш той е единственият служител във фирмата, на когото се възлагат отговорни задачи, което пък понякога пречи в изпълнението на семейните задължения, но е важно да оцените качествата на мъжа до вас. Това, че той е уважаван и му се делегират големи отговорности в професионален аспект трябва да ви радва и е добре да му го показвате понякога.

>> Защо сексът между влюбени е по-хубав? >>

Разбира се, тайната на семейното щастие е в хармонията и не е приятно работата да взима голям превес над личните дела, но в търсене на баланса, не забравяйте да го похвалите за професионалната му етика и работно отношение, защото това наистина е важно за него. 

Драмата не им е присъща

Запазената марка на жените е създаването на всевъзможни драми около всеки появил се, дори и нищожен, проблем. Е, при мъжете това отсъства, и по-добре. Би ни дошло в повече, ако и те драматизират всяка ситуация. Напротив, те умеят да балансират и по-често от жените сякаш успяват да запазят самообладание да не се поддават на паниката. Това е качество, което трябва да ценим високо и да им го признаваме. От време на време.

>> Тайни за мъжете, които трябва да знаете <<

Ентусиазмът им за секс

За голяма част от мъжете сексът е просто забавен начин времето да минава. Но също така той е и техният най-чест израз на чувства - чрез него те показват любовта си и се чувстват обичани. Уважавайте чувствата им. 

Малките неща, които правят

Много мъже показват любовта към половинките си не чрез големи жестове и романтични изненади, но това далеч не означава, че не държат на партньорките си. Напротив, тяхната обич може да се прочете в малките неща, които правят, но пак с мисъл за жената до тях. Например това, че той мисли как да поправи нещо в колата ви, което вие дори не сте забелязали, че може да е проблемно, но той да, и е готов да го коригира за ваше удобство. 

>> Личностни черти, които мъжете търсят в една жена <<

Коментирай
1 rate up comment 2 rate down comment
Светла ( преди 5 години )
Никъде в статията не се казва, че трябва да се обръщаме към него с "Да, Господарю!". Но от личен опит съм се убедила, че това е вълшебна фраза, която отваря широко много затворени врати, даже по-силна и от "Сезам отвори се!" Просто Его-то им е няма как по друг начин да бъде укротено.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
gogo ( преди 5 години )
Кажи благодаря за едно нещо, което той е направил за теб и ще получиш още много направени с удоволствие неща. Кви господари, кви пет лева?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 2 rate down comment
Селия ( преди 5 години )
До анонимна: Никъде в статията не се казва, че трябва да се обръщаме с "да, господарю". Когато заслужават, трябва да им се благодари, съвсем нормално е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 4 rate down comment
анонимна ( преди 5 години )
това е така донякъде, но нима жените не вършат ежедневно огромна работа като готвене, поддържане на дома, предимно те гледат децата или възрастните, и всичко това след работа, така, че да се възхищаваме на тези неща някак ми се струва унизително и почти като "да, господарю".......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар