Интимно

Как да правите страхотен секс по време на цикъл

Защо усещането е още по-силно в този период?

25.09.2018г. / 08 50ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Повечето жени се притесняват да правят секс по време на менструацията си. Смятат го за неприятно, а най-вече мислят, че партньорите им биха се отвратили. Истината е, че много мъже всъщност нямат нищо против да правят секс през този период от женския цикъл, стига да е на правилното място по правилния начин.

Какво е нужно да знаем за секса по време на цикъла и защо оргазмите са още по-силни? Ето отговорите.

Причини за пропуснат цикъл, различни от бременност

Чувствате се с по-високо либидо 

Ако сте говорили с приятелките си на тази тема вероятно знаете, че това не се случва само на вас. Хормоните в женския организъм могат да направят чудеса, едно от които е силно повишеното либидо. Но не само хормоните си казват думата. Подсъзнанието също. Само защото стигмата ви налага в този период да не правите секс, желанието ви се покачва многократно. Сексът се превръща в забранен, но желан плод.

Има много ползи от секса през менструацията 

Заветната цел – множествени и наситени оргазми, се постига най-лесно по време на цикъла. Добрата лубрикация, осигурена от менструалното кървене, овлажнява вагината и прави усещанията по-силни и приятни.

Нормално ли е да има съсиреци при менструалния цикъл

Допълнителен бонус от секса по време на цикъл, е по-силното кървене. Тъй като оргазмите в този момент са по-разтърсващи, мускулната контракция е по-силна, съответно кървенето по-обилно. Така количеството отделена кръв напуска тялото по-бързо.

И още един бонус – спазмите и болките намаляват, тъй като мускулатурата се съкращава.  

Има и негативи 

Ако не си падате по секса в банята или ваната, ще ви се наложи да перете доста чаршафи след това.

Освен това, трябва да се има предвид, че фактът, че сте в цикъл, не ви предпазва нито от бременност, нито от полово предавани болести. Ето защо употребата на презерватив е задължителна, освен ако не сте напълно сигурни в постоянния си партньор.

Причини за повишено кървене при менструация

Някои хора (както жени, така и мъже) предпочитат секса по време на цикъл, защото вярват, че е невъзможно да се зачене. Това не е така. Шансовете да забременеете са далеч по-ниски, отколкото по време на овулация, но е възможно. Сперматозоидите могат да живеят в матката и вагиналния канал до 5 дни. Това означава, че има вероятност да заченете след това.

Ако пък правите секс в края на менструалния цикъл имайте предвид, че овулацията ви може да настъпи само няколко дни след това. Ако сперматозоидите все още са живи, положителният резултат от теста е много възможен.

Коментирай
7 rate up comment 3 rate down comment
.... ( преди 5 години )