Интимно

4 признака, че сте равни във връзката си и той ви цени истински

Забравете съмненията

31.10.2018г. / 08 37ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Честност, доверие, комуникация. Това са все ценности, важни за хармоничната връзка. Ако основата, на която стъпват отношенията между двамата е стабилна, нищо не може да разклати любовта им. Понякога обаче жените изпитват несигурност. Вглеждат се в дребните проблеми и несъвместимости. Питат се дали не са направили грешния избор, дали някъде там не ги чака нещо по-добро.

Тежките последици от връзка с емоционален насилник

Опитайте се да се отърсите от тези съмнения и терзания и погледнете партньора и връзката си откъм положителната страна. Преценете дали в поведението му не се крие именно обожание, любов и най-вече знаците, че той ви смята за истински равноправен партньор, когото уважава и цени. Ето кои са те.

Комуникацията помежду ви е двупосочен процес

Какъв е стилът ви на общуване с партньора? Когато говорите за нещо сериозно, чувствате ли се сякаш ви слуша или не? Това е много важно. Ако комуникацията ви се случва плавно и без да го карате да говорите за проблемите си насила, това е добър и ясен знак, че той ви цени и ви смята за свой партньор в живота.

Включва ви във вземането на решения

Партньорът ви се допитва до вас, когато трябва да вземе решение. Търси вашето мнение по важни за него и вас като двойка въпроси. Уважава това, което мислите и го взема под внимание. Не ви критикува за изборите, които правите, а ви подкрепя. Цени критиката ви. Това е наистина важен признак на равенство между половинките на едно цяло във връзката.

Свързани статии

8 фрази, които могат да разрушат връзката ви

Интересува се от вашите нужди

Още един ценен знак, че за партньора ви вие сте равноправен член на връзката ви, когото уважава, е фактът, че проявява искрен интерес към вашите нужди. Не ви пренебрегва. Пита ви как се чувствате, какво искате, опитва се да ви угажда и да се съобразява. Това е прекрасно и трябва да се радвате.

Подкрепя кариерата ви

Много мъже ревнуват жените от техните кариери. Някои дори завиждат и се опитват всячески да саботират успехите на нежните си половинки. Това поведение е продиктувано от комплекс за малоценност и страх от сриване на мъжкото его пред жената. Радвайте се, ако вашият партньор не демонстрира такова поведение. Той истински вярва във вас.

Коментирай