Интимно

5 признака, че сте манипулирани от партньора си

Трудно е да осъзнаеш, че си в подобно положение

01.11.2018г. / 09 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Да поддържаш щастлива и хармонична връзка не е никак лесно. Малко двойки имат късмета нещата между тях да се случват по мед и масло. В повечето случаи се налага упорита работа и постоянство, компромиси и преглъщане на някои собствени желания в името на връзката. Въпреки че звучи като някаква непрестанна битка, да имаш връзка е прекрасно. В кошмар се превръща в случаите, когато партньорът ти се държи с теб като със собственост, като с неравностоен играч или когато те манипулира.

Невинаги разбираме, че сме жертва на манипулация. А сигналите не са малко. Ето 5 от тях:

Типове партньори в любовта според нашия тип личност

Партньорът ви коригира спомените ви

Ако постоянно чувате „О, не беше така. Ти каза...“ или „Не си разбрала. Тогава се случи така...“, значи определено грешката не е във вашия телевизор. Половинката ви старателно се опитва да поправи спомените ви и да ги нагоди както на него му е удобно. Това е един от явните знаци на опитите за манипулиране.

Разказва очевидни лъжи

Един от също така сигурните знаци, че партньорът ви манипулира и ви кара да се чудите дали вие не сте луда е отричането на факти, за които и двамата знаете, че са верни. Ако той крещящо разказва различни и неслучили се версии на моменти от вашия общ живот, за които знаете, че не са се случили така, той действа на принципа „една лъжа, повторена 100 пъти, става истина“. Накрая нищо чудно да се разколебаете в онова, което знаете и да се съгласите с неговата версия.

Той ви нарича „луда“

Още едно сигнално знаменце, което подсказва, че сте манипулирани, е ако партньорът ви непрекъснато ви казва, че сте луда, когато сте го хванали в лъжа или в неудобна ситуация. Една от печелившите стратегии на манипулаторите е разклащането на собственото доверие в себе си. Така разоръжават човека отсреща, за да не се налага да се конфронтират.

Кой е идеалният партньор за вас според зодията ви

Той ви блокира, когато възникне проблем

В критична ситуация сте. Възникнал е проблем. Вие искате да говорите. Манипулаторът моментално регистрира вибрациите ви във въздуха и преди да сте се опитали да се конфронтирате или дори просто да говорите, той ви блокира. Вместо да разговаряте, той отказва да заеме позиция. Дори прави така, че да се откажете да говорите. В някои моменти даже ви кара да изпитвате вина, че изобщо сте започнали разговор. Разколебавате се и смятате, че сте направили грешка, че сте преувеличили, а не е имало нужда.

Грешките му стават ваши

Приписването на вина е много характерно за манипулаторите. „Съжалявам“ или „извинявай“ не са думи, които ще чуете от тяхната уста. Те ще ви накарат вие да ги изречете, убеждавайки ви, че вината е във вас, че грешката е ваша.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 5 години )
znaia i razgrani4avam podobni signali ot tova koeto mi e kato neobhodimost v jivota. znaia kakvo pravia i kolko vreme mi e nujno za da se distanciram
отговор Сигнализирай за неуместен коментар