Интимно

5 причини още да не сте открили сродната си душа

Къде грешите?

04.11.2018г. / 07 40ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки е имал своите любовни разочарования. Някои от тях вероятно са били дори истински бедствия. Трудно е да открием своята сродна душа в морето от неподходящи партньори. Въпреки искрата в началото, въпреки заблудата, че най-накрая сме попаднали на точния човек, всеки път нещата приключват по един и същи начин. Къде грешим? Защо все още търсим сродната си душа след толкова много опити?

Нетърпение

Когато се повтарят неуспех след неуспех, човек започва да губи търпение. Оглежда се в приятелите си, които имат щастливи връзки и се чувства изостанал и нещастен. Пита се колко още трябва да чака, за да открие точния човек. Колко още провали трябва да изтърпи, за да открие любовта.

Защо трябва да спрете да търсите сродната душа?

Годините напредват и докато близките ви един по един стават родители, вие все още сте на началната права. Нормално е да започнете да проявявате нетърпение и да се впускате във всяка следваща любов с устрем и желание, с вяра, че това е истинската любов този път.

Именно това ви пречи да виждате несходствата и червените флагове, които неминуемо след време се проявяват и провалят връзката. Партньорите ви също биват отблъсквани от вашето нетърпение, защото се чувстват притиснати. Опитайте се да успокоите топката.

Самоуважение

Когато дълго сте били необвързани е нормално да започнете да гледате на себе си с друго око. Подценявате се, самочувствието и самоуважението ви намаляват, защото смятате, че щом никой не ви обича силно и истински, за да пожелае да остарее с вас, значи нещо ви има.

Това се усеща от партньорите, с които излизате по срещи. Инстинктивно човек бива отблъснат от хора, които не харесват самите себе си, които се смятат за по-маловажни от другите. Опитайте се да обичате и харесвате себе си повече, за да получите същото и от другите. Така шансовете да откриете любовта са по-големи.

Пресилване на нещата

Тук балансът също е от голямо значение. Замислете се дали не пресилвате нещата твърде рано. Ако излизате с някого и сте в началото на една връзка, въздържайте се от големи бъдещи планове. Не насилвайте партньора си да мисли за брак и деца. Не го карайте насила да се мести да живее при вас, ако не е назрял този момент. Не говорете постоянно за биологичния си часовник. Така ще провалите евентуалните си шансове, дори да сте открили сродната си душа в негово лице.

Как за 5 минути да познаете дали някой е сродната ви душа?

Съвместимост

Често хората бъркат страстта със съвместимостта. Искрата в началото може да заблуди всеки, че е намерил любовта на живота си. Ето защо е нужно време, за да прецените дали сте на прав път. За да разберете дали сте съвместими с партньора си е нужно време, най-вече защото то ви предлага различни ситуации, в които да разберете как той мисли, как би действал, какво е ценно за него.

Готовност за компромиси

Ако не сте готови да правите компромиси със себе си заради партньора си и в името на хармонията в една връзка, любовта трудно ще се случи. Трудно е, когато човек е бил дълго време необвързан или е имал кратки връзки, в които не е имал достатъчно време да се опита да блокира някои свои реакции, за да накара половинката си да се почувства по-добре.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 5 години )
otdavna znaia kogo obojavam , i imam turpenie da go 4akam .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар