Интимно

Да си дадете почивка от връзката – кога е добра идея и кога не?

Не вземайте прибързани и импулсивни решения

11.12.2018г. / 15 40ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Понякога двойките преминават през трудни периоди. Невинаги решението е в рязкото и моментално прекратяване на отношения. В някои случаи временната раздяла може да помогне, а в други да попречи. Кога това е добра идея и кога не трябва да подлежи на обмисляне?

Добра идея е, когато се карате много без изгледи да спрете

Нагнетеното напрежение във връзката понякога кара партньорите да избухват за дреболии. Това поражда непрестанни караници и спорове за какво ли не без значение дали е важно. Ако градусът на раздразнението е достигнал опасно горещи стойности, дайте си малко почивка. Така ще имате време да се успокоите и да размислите за отношенията си един към друг.

Неща, които научавате след всяка раздяла

Добра идея е, когато имате съмнение за отдадеността на другия

Много връзки са белязани от непрестанни съмнения, недоверие в обичта и лоялността на другия, недостатъчна демонстрация на любовта. Ако това поражда неразбирателства между вас, по-добре е да се разделите временно, за да прецените дали наистина искате да споделите живота си с този човек и той с вас.

Добра идея е, когато партньорът ви е изневерил и искате да вземете решение как да продължите

Изневярата за някои хора е непростима, но за други не. Обстоятелствата, които са довели до нея биха могли да са наистина много. Затова и категоричността във вземането на решения невинаги е най-правилният ход. Дистанцирайте се, обмислете цялата ситуация, както и вашето участие в картинката и чак след това пристъпете към следващата стъпка.

Добра идея е, когато не сте доволни от връзката си от известно време

Така ще си дадете възможността да претеглите плюсовете и минусите в отношенията си, онова, което ви харесва и което ви прави нещастни. Ще сте по-наясно дали сте склонни да продължите по този начин или има нещо, което трябва да промените, за да сте отново щастливи.

Знаците, че всъщност вие сте проблемът във връзката

Свързани статии

Не е добра идея, когато просто искате да надвиете в даден спор

Не сте съгласни с партньора си, искате повече внимание или държите да стане вашето – в тези и в много други подобни случаи заплашителното размахване на пръст с вероятност за раздяла е меко казано излишен ход. Той е направо пагубен за доверието и стабилността на връзката.

Не е добра идея, когато планирате да изневерите

Това е коварна постъпка, която може да ви коства истинската любов без да го осъзнавате. Ако вниманието ви е привлечено от друг мъж, а настоящият ви дразни по много начини, искате да се отдръпнете за малко, да прекарате известно време с новата си изгора и да прецените дали пък няма да е по-добре да започнете нова връзка. Тази стратегия е изтъкана от нечестност и лоши намерения, които няма да ви донесат нищо добро.

10 неща, които не бива да казвате при раздяла

Не е добра идея, ако проблемът може да се реши с комуникация и компромиси

За да бъде връзката хармонична, в нея задължително трябва да има комуникация, обсъждане и откровено споделяне. В противен случай проблемите се забатачват и стават все по-трудни за преодоляване. Преди да се решите на временна раздяла, опитайте да поговорите, да обсъдите на какви компромиси сте склонни и на какви не. Не действайте импулсивно, защото може да съжалявате.

Коментирай