Интимно

Токсичните партньори, от които трябва да бягаме

Прикритият насилник

19.12.2018г. / 12 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Разбирането ни за любовта в някаква степен се разминава с това, което изживяваме в различните си връзки. С някои партньори тя е романтична, страстна, но краткотрайна, но има и такива взаимоотношения, в които половинката ни е токсична личност. От такива връзки трябва да бягаме, ако не искаме да бъдем нещастни по много направления. А ето и 6-те вида токсични партньори, от които не се нуждаете.

Пристрастеният

Ако сте били във връзка с партньор, който има слабости, със сигурност знаете колко е натоварваща. Той винаги разрушава живота на любимите си хора. Зависимостите са нещо, което не бива да подминаваме. Пристрастеният партньор може да има слабост към хазарта, алкохола, да изневерява, а в най-добрия случай просто да отделя повече внимание на работата, отколкото на половинката си.

Защо вторият брак е по-щастлив от първия?

Насилникът

Много често в реалния живот, хората, които са склонни да налагат физическо или психологическо насилие, не приличат на отрицателни филмови герои. Винаги успяват да ни прилъжат със своята учтивост, дори се показват като уязвими. С времето те започват да стават властни и е въпрос на време разрушителната им природа да бъде разкрита.

Вечно нещастният

Уязвимостта понякога може да бъде дори секси, особено за мъжете, които трудно показват своята чувствителна и емоционална страна. Но има един тип токсични партньори, които са истински професионалисти в това постоянно да се оплакват колко им е тежко и трудно. Те никога не са щастливи, съответно и човекът до тях няма как да бъде щастлив в такава връзка. „Жертвата“ винаги знае как да манипулира, за да постигне целите си.

Типове поведение, които привличат мъжете най-много

Голямото дете

Хубаво е всеки от нас да може да запази част от детето в себе си, но всичко трябва да е в граници. При някои възрастни детето все още не си е отишло и те не могат да се развият като отговорни, целеустремени индивиди, каквито трябва да бъдат в една връзка. Този образ е по-често срещан при мъжете, които прекарват повече време в това да играят игри, които не са готови да управляват добре собствения си живот, такива, които не желаят да поемат отговорности, които не работят и т. н.

Свързани статии

Емоционално недостъпните

Вярвате или не, има хора, за които изразяването на емоции е признак на слабост. Това не значи, че не се нуждаят от любов, напротив. Те имат огромна нужда да бъдат обичани, но не знаят как да го покажат, като в същото време и не показват чувства към половинката си. Това може да е знак и за безразличие, че партньорът ви не е мотивиран в тази връзка. Нали не искате любовта ви да остане несподелена? С емоционално недостъпен партньор няма как да почувствате обич.

Перфектният

За някои перфектността е предимство. Желанието да бъдем много добри в нещо или в няколко области може да ни помогне да постигнем добри резултати в личен и професионален план. Но често тази черта на характера може да попречи да имаме щастлива любовна връзка. Откривате ли перфекционизъм в себе си, а в половинката ви и как това се отразява на взаимоотношенията ви?

Коментирай
1 rate up comment 4 rate down comment
.... ( преди 5 години )
6tom sme se razdelili , zna4i niama kakvo pove4e da komentiram . 6tom obojavam drug , zna4i za men tam e istinata . govoria bez tulkuvania.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време