Интимно

Захласнах се по женен с деца

Как да избягаме от капана на емоциите

21.01.2019г. / 16 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Няма жена, която да не иска да намери сродната си душа, голямата любов. Срещайки нов партньор, тя е готова да отдаде цялата си енергия, любов, емоции... Но понякога насреща си получава лъжи и разочарование, от които боли. Как да се измъкне от този емоционален капан? Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта“, лайф коуч Ева Кулева отговаря на читателка, която е попаднала в капана на емоциите.

Въпрос: Здравейте, с мой клиент започнахме да се виждаме много редовно. Той не преставаше да ме търси и настоява през ден, до момента, до който аз не се захласнах много. Присъствието му беше постоянно, не можех да дишам без да го чуя или видя, до момента в който разбрах, че е поредният женкар, който с лекота си играе с всички жени. Женен, с деца.

Не сме имали сексуални отношения, но всичко беше много голяма емоция. След година постоянно търсене, обърна нещата на 360 градуса и намали срещите, колко удобно, под претекст, че е много зает. Не знам как да се отърва от силните си чувства, как да спра да се разкъсвам.

Имала съм връзки, на 34 години съм, но не мога да го изтрия от ума си и само си създавам излишно напрежение. Какво трябва да направя? Благодаря Ви.

Ева Кулева: Съжалявам за разочарованието, което си преживяла. И се радвам, че не сте имали сексуални отношения. Силните чувства, за които говориш, се подхранват от твоите мисли. В противен случай щяха да отминат бързо. Това се отнася за всяко чувство. Ако не фокусираме енергията си върху нещо, то изчезва от живота ни. Затова ти предлагам да насочиш мислите си към нещо по-градивно – грижи за себе си, удоволствия, приятели... каквото е важно за теб и ти доставя удоволствие и удовлетворение.

Преди това обаче ти предлагам да напишеш 2 писма. Едно до него и едно до себе си. Те ще ти помогнат да продължиш напред с живота си с научени уроци и с положителна нагласа.

В думите ти, освен разочарование, усещам и гняв. Гняв, който ти насочваш към него, но всъщност изпитваш към себе си. Вероятно обвиняваш него, че крие истината и подвежда жените. А себе си вероятно обвиняваш за това, че си инвестирала време и енергия в отношения с мъж, който не го заслужава.

В писмото до него ти предлагам да излееш всички негативни чувства, които изпитваш към него във връзка със случилото се. Напиши за какво си му ядосана, от какво си разочарована, за какво го обвиняваш и т. н. След това напиши за какво му се възхищаваш. Ако нямаше черти, които харесваш у него, едва ли щеше да прекараш толкова време в мисли и общуване с него, нали?

След това напиши за какво си му благодарна – кои са уроците, които научи от тази авантюра. И какво различно би искала да направиш следващия път, за да не се въвлечеш в подобна ситуация. Накрая напиши „Пускам те от ума си, от сърцето си и от тялото си.“

В писмото до себе си опиши същите неща, но насочени към теб. За какво си ядосана на себе си (примерно, че не си му задала директно въпроса дали има връзка), за какво се възхищаваш на себе си (например, че не си спала с него) и за какво си благодарна на себе си (че ни сподели болката си и потърси подкрепа). Унищожи и двете писма, след като ги напишеш.

Важно е да осъзнаваме и да си припомняме, че всички правим най-доброто, на което сме способни във всеки един момент с ресурсите, с които разполагаме. Прояви състрадание към себе си и приеми, че ако си можела да се справиш по-добре с тази ситуация, си щяла да го направиш. Имала си нужда от внимание и от каквото друго ти е давала тази комуникация.

Запитай се как би могла да удовлетвориш нуждата си от внимание и другите си нужди, за да не търсиш някой друг, който да го направи вместо теб. И тогава ще привлечеш в живота си човек, който ще те направи по-щастлива. Защото никой не може да те направи щастлива, освен ти самата.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching & Matchmaking

0889 237 207

http://rarerelationships.eu/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай