Интимно

10 тайни на двойките, които остаряват заедно

Какво крепи една връзка за цял живот

18.08.2019г. / 12 18ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта не е лесна и със сигурност не е достатъчна за успеха на една връзка. Щастието и хармонията се постигат с усилия и целенасочена подкрепа от страна на двамата партньори. Показването на уважение и доброта към другия са само част от тайните, криещи успеха на двойките, които остават щастливи заедно за цял живот. Ето какво още можем да научим от тях.

1. Те никога не подценяват силата на въпроса „как мина денят ти“.

Един малък жест, показващ заинтересованост към това какво се е случило през деня на любимия ви човек говори много. Партньорите, които се радват на здрава връзка и остават завинаги заедно винаги си задават този въпрос.

Когато след токсична връзка срещнем доброто момче

2. Някои спорове са си просто спорове. Те не трябва да са повод за раздяла.

Много двойки грешат, като отдават прекалено голямо значение на конфликтите. Задълбават в тях, преекспонират аргументите и се вглъбяват в тях, смятайки ги за показатели на липса на любов. Оставете споровете в момента, в който са се случили, бройте до десет и продължете напред. Приемете, че не можете да сте съгласни по всички въпроси. Прекалено идеално би било.

3. Приемете, че връзките идват със задължения.

В името на щастието във връзката ви трябва да се придържате към това правило на зачитане на задълженията на всеки от партньорите. Така правят успешните двойки и това е една от тайните на връзката, траеща колкото живота.

4. Не насилвайте партньора си да е винаги с вас навсякъде.

Въпреки че във връзката трябва да има задължения, не всичко трябва да е задължително. Не карайте насила половинката си да бъде с вас винаги и във всеки момент. Ако той или тя не иска да ходи на йога например, това не е повод за раздор. Всеки има своите интереси, които са индивидуални и нямат нищо общо с връзката ви или с любовта ви. Дайте си свободно време, в което да правите любимите си неща не като двойка, а като отделни личности.

5. Малката изненада прави чудеса.

Не чакайте повод или празник, за да направите изненада, да подарите подарък, за да зарадвате партньора си. Правете го изненадващо. Нещо малко, но от сърце би говорило много повече за чувствата и отношението ви и от най-скъпия подарък.

6. Не насилвайте групови срещи с други двойки, ако не се получава.

Някои хора грешат, като смятат, че щом са във връзка, те трябва да имат задължително общи приятели или приятелски семейства и двойки, с които да общуват заедно. Ако партньорът ви не се чувства добре в нечия компания, никога не го насилвайте да идва с вас на такива срещи. Очаквайте същото и от него. Проявата на разбиране към индивидуалните предпочитания към личности и характери не се моделира насила. Това би било повод за излишни конфликти.

7. Целувайте за добро утро и довиждане.

Двойките, които се радват на щастие през целия си живот заедно, никога не забравят малката целувка, когато се видят за първи път през деня и когато се разделят. Прегърнете този нежен ритуал.

5 неща, които трябва да спрете да анализирате във връзката

Свързани статии

8. Отнасяйте се със семейството на другия като със свое.

Колкото повече конфликти съществуват между двете семейства, толкова по-зле се отразява това на връзката. Опитайте се да не обръщате внимание на дребни забележки и проблеми, не отговаряйте прибързано и не карайте партньора си да избира между вас и семейството си. Това винаги завършва с крах.

9. Повече „обичам те“ е по-добре от по-малко, нали?

Не забравяйте да изразявате обичта си с думи, не само с действия. И двете са еднакво важни.

10. Защитавайте се.

Дори да имате неразбирателства или несъгласие по даден въпрос, нека това остане скрито за околните. Ако някой критикува партньора ви заради мнението му например, защитете го, независимо дали сте съгласни.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
titia ( преди 5 години )
taka e . logi4no e da ima takova otno6enie kum liubim 4ovek i e prekrasno . az iskam da mi se slu4i samo s mujut , kogoto obojavam i obi4am , da sme bez tulkuvania realno zaedno a ne samo v neta
отговор Сигнализирай за неуместен коментар