Интимно

Тревожни сигнали на болезнено неравенство във връзката

Какво погубва любовта

05.02.2019г. / 08 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако във връзката няма баланс във всичките му аспекти – емоционален, психически, ценностен, енергиен, единият от партньорите започва да губи увереността си, губи подкрепата и усещането за обич и одобрение от страна на другия.

Когато балансът е нарушен, във връзката трайно се загнездват напрежението, тревожността, липсата на обич. Насъбират се гняв, тъга, разочарование, пренебрежение, които водят до ужасни конфликти.

Какво научаваме от несполучливите връзки?

Кои са признаците, че динамиката на напрежението във връзката е достигнала пика си?

Единият от вас взима всички решения

Независимо дали става въпрос за важни решения или някакви ежедневни битови дреболии е от огромно значение заедно да решавате как да действате. В противен случай единият се чувства потиснат, пренебрегнат, сякаш неговото мнение никога не е от значение и най-лошото – никога не е вярно и точно.

Чувствате се сами

В здравословната връзка и двамата партньори трябва да се чувстват оценени и забелязвани. Ако партньорът ви пренебрегва по всякакъв начин – физически, емоционално и при взимане на решения, нормално е да се почувствате сами и самотни.

Постоянно бивате критикувани

Критиката е необходима, когато е градивна или има за цел да предпази, да насочи към правилна посока. Но тя не трябва да е постоянна, безпочвена, целяща да уязви. Непрекъснатата критика за всяко дребно нещо в ежедневието предизвиква нагнетяване на гняв, ярост и разочарование както към партньора, така и към себе си и околния свят.

Свързани статии

Винаги вие изглаждате проблемите във връзката

Ако никога партньорът ви не се опитва да повдигне въпрос, който е проблемен за вас, да се опита да потърси решение, изход от ситуацията, да се извини или да провокира комуникация, а само вие го правите, определено енергиите във връзката ви са неравнопоставени.

Малки тайни за щастливи връзки

Партньорът ви винаги излиза като печеливш от конфликтите

След спор или скандал сте излели всевъзможни аргументи и гледни точки, но партньорът ви винаги прави така, че той да е победител. Извърта думите ви, отрича собствени аргументи, с които преди ви е убеждавал в противното, изобщо прави всичко възможно да ви обърка и да ви втълпи, че не сте права.

Връзката ви се върти около неговия свят

Ако в отношенията няма взаимност и готовност за приемане на света на другия и внедряването му в общия ви свят като двойка, любовта ще се изгуби някъде по пътя.

Коментирай