Интимно

6 неща, които да не правите след раздяла

Ще ви накарат да се чувствате по-зле

16.02.2019г. / 10 03ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Краят на една връзка, независимо дали е била успешна или не, е винаги преломен момент, в който човек не се чувства добре. Най-лошо е, когато сте обичали, а са ви зарязали или сте прекратили връзката по възможно най-негативния начин. Тогава раните са най-дълбоки, а зарастването им става най-трудно.

Как да преодолеем раздялата по-бързо?

В стремежа си да си върнете щастието, да се почувствате отново щастливи и харесвани, сте склонни да допуснете много грешки, от които няма да ви стане по-добре, напротив. За да се предпазите от тях, вижте какво не трябва да правите веднага след раздяла.

Не молете за втори шанс

Консенсусът дали като двойка ще си дадете втори шанс трябва да дойде и от двамата партньори. Моленето за него е унижение, което няма да ви спечели уважение, а може би ще стане и тъкмо обратното.

Не пишете безброй сърцераздирателни есемеси и не звънете по 10 пъти на ден

Отчаянието е лош съветник. То ви кара да правите неща, които не трябва, неща, които още повече принизяват самочувствието ви и го изравняват със земята. Вдигнете гордо глава. Продължете напред, приемете ситуацията и изучете грешките, за да не ги повтаряте занапред.

Не се страхувайте да промените гледната си точка

Ако спрете да се самообвинявате и опитате да промените перспективата си към раздялата, може и да ви стане по-леко. Настройте съзнанието си, че не вие сте отхвърлените, а вие сте отхвърлили. Не вие сте изгубили, а бившият ви партньор. Не сте изоставени, а сте свободни да търсите щастието. Променяйки нагласата си вие всъщност си помагате повече, отколкото мислите.

Свързани статии

Не се омъжвайте за първия срещнат след раздялата

Една от много често срещаните грешки, които жените с крехка и наранена психика след драматична раздяла правят, е да се хвърлят с всичките си емоции в следващата си връзка. В стремежа си да компенсират болката от провала, те възлагат всичките си надежди на първия срещнат, от което произтичат още по-големи разочарования и болка в повечето случаи.

Какво не бива да правите след раздялата

Не прекалявайте с партитата

Разбира се, че е добре да се разтоварите след трудна раздяла. Забавлявайте се с приятели, смейте се и купонясвайте. Само не прекалявайте, за да не попаднете в друг капан – този на безперспективните връзки, започнали след пиянска вечер.

Не прекарвайте прекалено много време вкъщи

Ако прекарвате прекалено дълго време сами вкъщи без да правите нищо и без да общувате с хора съществува риск да изпаднете в депресия. За да го избегнете най-добре подреждайте плановете и ангажиментите си по начин, който максимално да запълва времето ви. Времето и заетостта лекуват рани.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
titia ( преди 5 години )
obojavam prekrasen muj- sukrovi6te i prez um ne mi minava da raz4itam na hora s koito sum razdelena ot godini
отговор Сигнализирай за неуместен коментар