Интимно

Как да извлечете максимума от фазата на опознаване във връзката

Правилният старт помага за по-качествено преминаване на следващия етап

18.02.2019г. / 12 24ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато започвате нова връзка е нормално да се вълнувате как ще се развие тя. Правите планове за бъдещето си, мечтаете за прекрасния живот, който ви очаква заедно. Така неусетно понякога изпреварвате събитията и насилвате нещата твърде рано. В много случаи връзките завършват още в тази фаза заради прибързване от страна на единия, понякога и на двамата партньори.

Кога и защо да вярвате на половинката си?

Ето защо първоначалната фаза на опознаване е от голямо значение за бъдещето на връзката. Ако направите всичко възможно да извлечете максимума от старта на любовта ви, следващото ниво може да се окаже по-успешно, отколкото сте очаквали.

Как да направите опознаването едновременно пълноценно, приятно и още по-влюбващо преживяване?

Говорете по телефона

Когато не сте заедно, говорете си по телефона, вместо да си пишете. Разговорите дават много повече възможност за жив контакт, макар и дистанционен, отколкото съобщенията и чатовете в социалните мрежи.

Бъдете любопитни да научите повече за любимия човек

Напоследък хората все повече губят търпение да опознават другите. Искат всичко да бъде ясно от самото начало, за да няма пилеене на време. В забързаното ежедневие любовта и преследването ѝ сякаш стават все по-малко важна цел. Много хора залагат на опорни точки, списък, по който да отметнат съвпаденията и различията с партньорите си.

Опитайте се да избягвате този погрешен подход в началото на връзката. Вместо това заложете на любопитството си, на търсенето на контакта с другия.

Бъдете отворени за страстите си

Когато търсите път към сърцето на някого, няма по-силно оръжие от разговора. Говорете за нещата, които обичате да правите. Интересувайте се от хобитата и любимите занимания на другите. Пуснете партньора си във вашия свят и опитайте вие да проникнете в неговия.

Свързани статии

Не поставяйте граници

Нетърпението ще ви изиграе лоша шега. Прибързването във връзката винаги е недобър съветник. Не се впускайте във всяка връзка, сякаш той е единственият, онзи, когото сте търсили цял живот. Изградете връзката си на базата на реалността, не на представите си. Тази обективност ще ви помогне наистина да разберете дали той е единственият и дали да продължавате връзката си. Началото наистина е много важно.

10 знака, че вие сте отровили връзката си

Не подхождайте с представата, че той е като всички останали

Нито жените, нито мъжете биха могли да бъдат поставяни под общ знаменател. Ако се отнасяте с недоверие към новата си любов, има вероятност да влошите нещата с времето. Вземете своите поуки от предишния си опит, но винаги подхождайте към новата връзка така, сякаш не са ви наранявали преди. В противен случай ще пренасяте старите си болки върху новите връзки и нещата ще се повтарят.

Коментирай