Интимно

Обещания, които помагат да имаме по-успешни първи срещи

Научете се да казвате „Да“ и „Не“ в правилното време

20.03.2019г. / 07 28ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако сте необвързани, то най-вероятно често ходите на срещи. И сигурно до болка ви е омръзнало те да не протичат според вашите представи, затова може би е добре да помислите как да подобрите поведението си, така че романтичните срещи да минават по-гладко.

В началото на всяка година си даваме обещания да се храним по-здравословно, да се движим повече, да бъдем по-позитивни. Но забравяме да си обещаем важни неща, свързани с любовта и връзките. Ако и вие все още не сте си дали обещания, има време, дайте ги сега. Помислете какво може да промените в отношенията си с другите и как да подобрите срещите си. Ще ви помогнем с няколко важни идеи:

Знайте кога да кажете „Не“

Много често по време на среща жените се чувстват притиснати от очакванията на господата. Дори и да харесвате силно човека срещу себе си, не означава непременно, че бързо ще скъсите дистанцията и ще минете на следващо, по-интимно ниво. Но пък често очакванията на мъжете са точно такива, че щом установят контакт, е редно да се премине към следващата стъпка, а именно – целувка, ласки и дори секс. В такива ситуации се научете да казвате „Не“, щом го чувствате. Не е необходимо да го казвате агресивно, обвинително, сърдито. Но бъдете твърди в позицията си и не се страхувайте, че ще обидите човека срещу вас. Вие сте по-важни.

>> 3 знака, които подсказват дали той е подходящ за вас <<

Но също така кога да казвате „Да“

Докато е съвсем в реда на нещата да кажете „Не“ в ситуации, в които не се чувствате добре, също така трябва да знаете кога да поощрявате и казвате „Да“. Кажете „Да“ на повече първи срещи, на повече излизания с приятели, на повече опити да направите нещо ново и различно.

>> 3 зодии, които се влюбват на първа среща <<

Не изчезвайте просто така

Понякога е много изкушаващо просто да се изпарите от една зле протичаща среща, да не вдигате телефона, да не отговаряте на съобщения и имейли, но наистина не е редно и ще ви донесе повече негативна енергия, отколкото си представяте. Поставете си за цел да бъдете честни и откровени, без да ставате груби (освен ако не се налага). Кажете своето мнение свободно и се освободете от бъдещи ангажименти с този човек, ако нямате желание за повече срещи, но бъдете искрени.

>> 10 признака, че той ви харесва само като приятелка <<

Бъдете по-разкрепостени

Лесно е да зачеркнете веднага някого, който не отговаря на всичките ви изисквания и така е много удобно. Но пък може да ви лиши от възможността да се запознаете с наистина интересен и ценен човек, само защото не отговаря на един-два от вашите скъпоценни критерии. Освободете се от предразсъдъците си и си позволете да общувате с човек, с когото не сте и предполагали, че имате допирни точки. Опитайте поне веднъж през тази година. Може да се изненадате приятно.

>> Флирт с колега: 10 неща, за които да помислите <<

Бъдете ясни

Независимо дали търсите сериозни взаимоотношения или искате просто да се забавлявате, поставете картите на масата и бъдете честни с човека отсреща. Ако смятате, че той има различни от вашите намерения, не го заблуждавайте, а му покажете или кажете, че не е на прав път.

Не се притеснявайте да питате

Ако това е нещо, което ви е притеснявало на предишни срещи, време е да го коригирате. Не се стеснявайте да задавате въпросите, които живо ви вълнуват и искате да знаете отговорите им.

>> Първото, което видите показва отношението ви към любовта <<

Пишете или се обадете, когато имате желание

Кажете „Стига“ на тези безумни правила кой на кого трябва да се обади пръв след срещата, след колко време е удобно да се свържете с него/нея и т. н.. Това са отживелици и наистина не бива да се ръководите от старомодни правила според етикета на първите срещи. Ако имате желание да му/ѝ пишете веднага след срещата, направете го. Сбогувайте се с тази напълно излишна скромност. Съдбата обича смелите!

Коментирай