Интимно

Език на тялото, който привлича

Как да накарате някого да желае да общува с вас

26.03.2019г. / 14 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Езикът на тялото е косвеният начин околните да разберат нашите мисли, намерения, цел на разговора, който водим. Несъзнателно правим жестове, които подсказват какво се крие вътре в нас. Когато харесваме човека, с когото говорим, езикът на тялото ни се променя под вътрешната диктовка на психиката.

Как езикът на тялото подобрява връзката?

Така езикът на тялото ни може да помогне да се сближим с хората, да привлечем обект на интимни желания от наша страна или да ни изиграе лоша шега, отблъсквайки околните. Всичко зависи от съзнателния контрол. След като узнаете кои жестове и елементи от езика на тялото привличат другите, ще можете да ги прилагате успешно в комуникацията си.

Зрителен контакт

Очите са прозорец към душата. Когато застанете пред някого и отворите този „прозорец“, той ще може да ви усети, да долови вълните на емоциите и нагласата ви. Директният зрителен контакт засвидетелства интерес и откритост в общуването. Ако харесвате някого и искате той също да ви хареса, гледайте го, докато говорите, без разбира се да се втренчвате в него.

Оставете врата си да се вижда свободно

Според thelist.com, специалисти по поведенческа психология смятат, че мъжете биват по-привлечени от жени, чиито вратове се виждат добре. Носенето на дрехи, които откриват шията, отмятането на косата помагат за активиране на хормони на щастието, които привличат.

Леки усмивки

Усмивката помага в общуването. Тя е свидетелство за предразположеност и приветливост. Усмихвайте се леко с ъгълчетата на устните си, докато водите приятен разговор или се смейте открито, когато ситуацията предполага това. Смехът е един от ключовете към успешна комуникация и сближаване.

Не кръстосвайте ръце

Усмивката и зрителният контакт не са най-мощните оръжия в езика на тялото. Разположението на ръцете също играе важна роля. Ако ги заключите в някаква форма пред тялото си, това автоматично изпраща сигнал на събеседника ви, че искате разговорът да приключи по-бързо и по възможност да не стига до по-голяма задълбоченост.

Свързани статии

Докосване на ключицата

Основата на шията, където се намира ключицата, е част от женското тяло, която привлича мъжете. Добра стратегия би било, ако откривате видимостта към врата си по време на разговор, като същевременно докосвате от време на време основата на шията, а именно ключицата. Този жест показва предразположеност.

Как езикът на тялото издава, че той ви изневерява

Случайни докосвания

Когато без да искате докосвате мъж или изобщо човек, когото харесвате, той ще забележи това. Докосването е заявка за желание за сближаване и навлизане в по-дълбока интимност без задължително това да е в смисъла на любовната интимност. Приятелствата се зараждат по сходен начин.

 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Leo ( преди 4 години )
1 rate up comment 0 rate down comment
titia ( преди 4 години )
ne sum s podobno povedenie . imam to4ni iasni kazsani dumi za edin goliam bliznak
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време