Интимно

Нормално ли е да сте омъжена и да си паднете по друг мъж?

Предизвикателство, пред което много хора са поставени във връзката

01.04.2019г. / 10 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Щастливо омъжена сте. Обичате съпруга си, харесвате живота си и сте доволни от избора, който сте направили. Изведнъж нещо се случва. Вие започвате да усещате чувства към друг мъж. Паднали сте си например по колега на съпруга ви, негов приятел, брат на ваша приятелка. Няма значение към кого е насочен внезапният ви интерес. Онова, което ви притеснява е дали това е нормално. Означава ли вашата емоционална забежка, че трябва да се разделите със съпруга си? Мисълта за друг мъж сигнал ли е, че вече не обичате човека, с когото сте решили да прекарате живота си?

Нормално е да си задавате всички тези въпроси. Но също така е нормално и да си паднете по друг мъж. Случва се на почти всички женени двойки, както на жените, така и на мъжете.

Защо това е напълно нормално?

Щастливо женените двойки, както и тези, които имат дългогодишна връзка на семейни начала, в даден момент изпитват терзания дали са направили правилния избор, какво ли би било, ако са с друг партньор.

6 признака на нещастния брак

С течение на времето неминуемо връзката, каквато и да е тя (брачна или не), влиза в определена рутина. Неизбежно е. Тогава партньорите или единият от двамата започва да изпитва колебания за бъдещето. Това не означава, че сте спрели да обичате партньора си. Просто ви липсва спонтанността, вълнението от първите ви срещи.

Много вероятно е да насочите вниманието си към човек, когото в друга ситуация не бихте харесали. Заради нуждата от повторно изпитване на онези бурни чувства в началото на връзката, вие обръщате поглед към друг мъж.

Свързани статии

Кога линията може да бъде пресечена?

Да харесате някого е едно. Да му се възхищавате отстрани, да го включите във фантазиите си не излиза от рамките на допустимото в любовта и брака. Но да правите крачки към него, да предизвиквате любопитството му и да търсите вниманието му вече би могло сериозно да разклати отношенията във връзката или брака ви.

10 неща, които всяка двойка трябва да направи преди брака

Изразеният флирт прекрачва границата, защото може да предизвика романтична реакция от ответната страна. Как ще се развият събитията след това зависи от вас.

Какво можете да направите?

Когато става дума за брак, емоционална забежка и чувства, честността е най-доброто, което можете да направите. Първо бъдете честни със себе си. След това, ако прецените, признайте на съпруга или партньора си случващото се в сърцето ви. Успешната комуникация е ключът към запазване на отношенията или преминаване към друг любовен етап.

Коментирай
Свободно време