Интимно

4 начина да заздравите връзката си

И да върнете тръпката помежду ви

09.04.2019г. / 14 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Дългите връзки предполагат навлизане в коловоз. Рутината много често кара партньорите да се чувстват сякаш вече са изгубили любовта или по-скоро тръпката от нея. Помнят каква е била в началото и сравняват чувствата си сега. Ако всичко помежду ви върви добре, нямате поводи за раздор, разногласията в отношенията ви са в рамките на нормалното и нищо сериозно и застрашаващо не се е случило, не позволявайте на рутината да убие любовта ви.

5-те фази на всяка връзка

Направете няколко дребни промени в ежедневието си, за да съживите връзката си.

Правете си срещи през деня

Ако досега не сте обядвали заедно през деня или не сте отделяли време да изпиете едно кафе в обедната почивка, направете го. Направете тази малка промяна в графика си. Не разчитайте, че когато се приберете вечерта вкъщи, ще се видите и ще си размените няколко изречения. Навлизането в този коловоз може да убие и най-стабилната връзка.

Включете се заедно в някаква кауза

Участвайте в благотворителна акция. Можете да направите къщичка за птици или хранилка за бездомни животни. Можете също да помогнете на възрастна съседка да поправи някой счупен шкаф в дома ѝ. Една чудесна идея, която сплотява и ви представя в нова светлина в очите на партньора ви е грижата за животни от някои приют. Идеите са много. А ако ви допада просто да сътворите нещо заедно с ръцете си, направете го.

Свързани статии

Играйте играта „не казвай нищо негативно, докато издържиш“

Ако успеете да се въздържите да критикувате партньора си колкото се може по-дълго, това ще се отрази чудесно на отношенията ви. Освен това, дори да не отправяте критиката си към него, постоянното мрънкане и оплакване за нещо подкопава връзката, разваля отношенията и прави двойките напрегнати и негативни.

5 неща, които двойките с дълга връзка правят всеки ден

Когато понечите да се оплачете за нещо или да изкритикувате нещо или някого, пребройте до 10. Не само партньорът ви и връзката ви ще са ви благодарни, но и самите вие ще се чувствате много по-добре, като насочвате енергията си в положителна посока.

Забравете рутината

Ако досега сте прекарвали събота вечер с приятели, събирали сте се на кино вечер или сте имали традиция да пиете бира в точно определен час в конкретно заведение, разчупете този модел. Поставете си за цел да правите непланувани неща заедно. Бъдете колкото се може по-спонтанни.

Коментирай