Интимно

5 начина да преборите скуката във връзката

Как да направите съвместния си живот по-жизнен

25.04.2019г. / 14 32ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Скуката и отегчението са напълно нормални в една връзка, най-вече дългогодишна. Когато отношенията влязат в коловоз, рутината на ежедневието взима връх над романтиката и страстта. Битовите проблеми и пререкания могат да ви накарат да се замислите дали любовта все още изобщо съществува между вас.

4 начина да заздравите връзката си

За да се отърсите от тези терзания и за да преборите скуката във връзката си, трябва да направите няколко малки, но съществени промени в живота си като двойка и като отделни личности. Това ще възстанови взаимния ви интерес и страст към отношенията ви.

1. Не засядайте в монотонен график.

Когато всичко в ежедневието ви върви по график, любовта и отношенията във връзката ви също започват да навлизат в коловоз. И обратното – спонтанността между партньорите събужда и поддържа интереса. Когато усетите, че сте се запътили към тази монотонност, разчупете я. Правете всичко възможно да не се оставяте ежедневието и рутината да ви погълнат.

2. Обърнете поглед отново към индивидуалните ви потребности.

Много хора изневеряват, защото са физически, емоционално или духовно незадоволени от партньорите си или живота си въобще. В стремежа си да накарат себе си отново да се почувстват добре, те търсят любов или интимност другаде.

Помислете добре какво ви липсва в живота – повече пътувания, повече страстни сексуални преживявания, повече свободно време за прекарване с приятели. Ако сте се лишавали от нещо, от което имате нужда, спрете да го правите. Така ще сте пълноценни не само за себе си, но и за връзката си.

3. Спрете да избягвате проблемите си.

Много партньори се страхуват да признаят и говорят за проблемите във връзката си, за да не се разпадне съвсем. Това е грешна стратегия, която само отлага влошаването на отношенията, а не помага за решаването на проблемите.

За да се справите с тях, а и за да се предпазите от поглъщащата скука, винаги обсъждайте честно проблемите си и не само тях, а всичко, което ви прави впечатление в отношенията ви, както лошото, така и доброто.

5 лъжи, които си казваме, когато връзката ни е приключила

4. Отделяйте време за любимите си занимания индивидуално и заедно.

Като личност всеки човек има нужда да се чувства щастлив и значим, правейки нещата, които го удовлетворяват. Няма значение дали това са хобита, спортове или срещи с приятели, нещата, които обичаме да правим сами ни помагат да сме пълноценни във връзката си.

Ето защо е от голямо значение да разберете важността на това да сте едновременно отделни личности със свои интереси и занимания, но и да правите любими неща заедно като двойка. Това не само разбива скуката и монотонността в отношенията, но и намалява напрежението във връзката.

5. Обграждайте се с хора, които ви дават, не които взимат от вас.

Тук не става въпрос само за физическо или материално взимане, а най-вече за емоционално. Когато раздавате от положителната си енергия, а на нейно място не „поглъщате“ същото от човека срещу себе си, значи той ви действа като емоционален вампир. Подобни отношения не са ви необходими. Обграждайте се само с хора, които не се възползват от добрата ви енергия, добри намерения и добра нагласа, а ви отвръщат със същото.

Коментирай
Свободно време