Интимно

5 признака, че давате твърде много от себе си във връзката

Когато не получавате, изтощението неминуемо настъпва

03.05.2019г. / 11 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато става въпрос за любовни отношения и брак, компромисите, самоотвержеността и жертвоготовността са важни ценности, без които връзката не може да просъществува. Само че има съществена разлика между даряващия, щедър партньор и онзи, който прекалено раздава от себе си в името на партньора си. Това носи немалко странични ефекти, рушащи щастието във връзката.

Кои са сигналите, че сте от партньорите, които са готови на всичко за връзката и които дават твърде много от себе си?

9 знака, че връзката ви е повърхностна

Не знаете как да получавате

Даването на прекалено много от себе си в даден момент ви кара да не знаете как да приемате, да получавате. Обикновено и партньорите на даващите във връзката свикват с това, приемат го за даденост и инстинктивно, без да са задължително злонамерени, се възползват от това. В един момент вие не само ще отвикнете да получавате, но и няма да ви се предлага. Това се отнася най-вече за емоционални жестове и подкрепа, уважение и зачитане, които са от огромно значение за връзката.

Ентусиазмът на партньора ви е започнал да увяхва

Един от ясните белези, че сте от даващите твърде много е спадът в ентусиазма на партньора ви във всяко отношение. Той свиква да получава каквото пожелае от вас. Това неминуемо намалява ентусиазма и оценката му към вас. Той знае, че сте готови на всичко за него и спира да се старае.

Свързани статии

Нуждите на партньора ви са винаги на първо място

Понякога връзките изискват жертви. Няма как да съществува щастие без компромиси. Онова, което руши щастието обаче, е безапелационното поставяне на нуждите на единия пред тези на другия партньор. Напрежението, което това създава, се трупа и с времето се превръща в бомба със закъснител.

Мислите, че е ваша отговорност да полагате усилия за връзката

Тази отговорност е взаимна. Когато само единият партньор дава от себе си без да получава, неминуемо се появява една умора от връзката, недоволство, което прераства в гняв с времето.

Третата и седмата година са най-критични във връзката

Харесвате всичко, което партньорът ви харесва

В интересите и хобитата също трябва да има взаимност. Иначе нещата в даден момент спират да вървят напред. Изтощително е, ако партньорът ви подсъзнателно ви тласка да се чувствате длъжни да споделяте неговите интереси, но не прави ни най-малко усилия да прояви интерес към вашите любими занимания.

Коментирай