Интимно

Защо е добре да сте придирчиви, ако сте необвързани?

Колко е важен правилният избор

22.05.2019г. / 07 06ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато сте необвързани дълго време, но и не успявате да поддържате дълготрайна връзка с някого най-общо казано има две причини за това – имате страх от обвързване, изпитвате несигурност или просто сте придирчиви. Ако за вас важи последното определение, това е повече от печеливша стратегия.

Да си придирчив не е никак лошо, що се отнася до връзките. Когато сте необвързани и излизате по срещи, за да откриете любовта отново, не е добре да се впускате в необмислени действия. Това може да доведе до много по-сериозни разочарования, които да ви тласнат към грешни избори в бъдеще.

Защо интелигентните жени често са необвързани?

И не се поддавайте на натиска на роднини и приятели, които постоянно ви питат: „Нали излизаше с някого. Какво става сега?“

Важно е да бъдете с някого, с когото си пасвате. Нужен ви е човек, с когото да се чувствате съвместими след като страстта и силното привличане утихнат, защото това е което се случва с всички двойки и е напълно нормално. Важно е какво идва след това. Избирайте партньор, който да ви обича въпреки различията в характерите, въпреки несходството в гледните точки понякога, въпреки външния ви вид рано сутрин.

Ако наистина искате да сте във връзка е лесно да се изкушите да се впуснете с голяма енергия във всяка нова връзка, вярвайки, че е истинска. Всеки път, когато почувствате искра сте готови да вложите цялото си сърце, за да се получат нещата този път. Така идват и големите разочарования.

Химията помежду ви в началото може да е наистина силна и да ви опиянява, но е добре да действате избирателно, за да направите най-добрия избор, който да е балансиран и точен. Споделените интереси и начин на живот, очакванията от бъдещето и сходството в характерите са неща, които имат огромно значение за щастливата връзка и е добре да се опитваме да ги предвидим от самото начало, колкото и невероятно да звучи.

Дълготрайните връзки и отношения са изградени върху общи интереси и ценности. Невинаги е лесно човек да намери други, който да ги сподели с него. Споделянето на едни и същи страсти и интереси е ясен показател, че сте открили подходящ човек.

Какво се случва, когато дълго време сте необвързани?

Когато излизате по срещи вероятно ще срещнете много хора, с които споделяте сходни интереси и мисли, ще прекарате значително време в избор и преценка, което ще ви помогне да направите най-доброто за себе си.

Защо трябва да внимавате още повече, ако сте придирчиви заради страх и несигурност?

В такива случаи, в които сте претърпели болезнени раздели и отношения, оставили трайни белези в сърцето и психиката ви, вие правите грешни избори от друг тип.

Страх ви е да не направите грешен избор, който да ви накара да страдате като преди и затова се фиксирате в откриването на идеалния мъж. Той обаче не съществува и въпреки че го знаете се стремите към намирането му, вместо да откриете човек, който ви допълва по най-подходящия начин. Това е най-разумното, което трябва да опитате да направите, срещайки се с хора и търсейки най-подходящата половинка за вас.

Коментирай