Интимно

5 начина да се карате по-малко

Как да ограничите конфликтите

25.05.2019г. / 07 04ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Конфликтите са неизбежни в една връзка. Без тях е невъзможно да съществувате като партньори, дори да се обичате ужасно много. За да не се нараните обаче е необходимо да спазвате някои прости правила по време на конфликт, които ще ви помогнат хем да се карате по-рядко, хем да не водите битки до кръв.

1. Ясно дефинирайте конфликта.

При всяко несъгласие, спор или проблем, ясните граници и определянето на проблема такъв, какъвто е, са от съществено значение за решаването на конфликтната ситуация. Важно е да определите същината на конфликта, за да можете по-лесно да го разрешите.

5-те най-важни неща за щастливата връзка

По време на спор е много вероятно да започнете да изваждате стари проблеми наяве, които нямат нищо общо с настоящата ситуация. Ето защо определянето на конкретния проблем е от такова значение.

2. Съсредоточете се върху решаването на проблема.

Не си разменяйте обиди. Не се критикувайте за свършена работа, за скрита истина, за недоразумения или недоизказани думи. Съсредоточете се в решаването на конкретния конфликт без да прилагате удари под кръста. Не забравяйте, че в такива моменти рисковете да се нараните силно и да кажете нещо, за което ще съжалявате в бъдеще, са много по-големи.

Решаването на проблема е важно, за да се предпазите от казани думи и направени жестове, с които ще се нараните. Когато вместо да се опитвате да решите проблема се стремите просто да надделеете над партньора си, избирате начина на затъване в конфликта, което ще влоши отношенията ви.

3. Бъдете емпати.

Емпатията е способността да разбереш чувствата и нагласите на другия. Някои хора са емпати по природа, докато други трябва да се научат да съчувстват, за да успеят да разбират по-добре другите.

Практикуването на съпричастност и активно слушане помага много в разрешаването на конфликтите и допринася за запазване на добрия тон въпреки неразбирателството.

4. Направете прошката свой навик.

Прошката е много силен акт и то повече за вас, отколкото за човека, на когото прощавате. Да се пребориш със себе си, да преглътнеш и да се отърсиш от гнева дава много повече криле, отколкото в който и да е друг случай. Няма нищо по-отрезвяващо от това да се освободиш от яда си и да се извиниш, когато е необходимо.

Разликите между любовта и отровната връзка

Ако и двамата партньори се научат да дават и искат прошка, връзката им би била по-силна от всякога.

5. Не обръщайте внимание на малките неща.

Когато човек търси за какво да се скара с партньора си, винаги може да намери причина. В ежедневието има толкова много малки неща, за които да се хванете, заради които да захапете половинката си или които да използвате, за да спечелите спора.

Ако наистина искате да запазите отношенията си здрави въпреки неизбежните конфликти, отминавайте дреболиите. Не им обръщайте внимание. Животът е твърде сложен, за да се хващате за всяка дреболия.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
sisi ( преди 4 години )
Няма Оправяне без любов,а зависимостта е най-страшното нещо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време