Интимно

3 признака, че е време за лятна почивка от връзката ви

Защо да го правите

02.06.2019г. / 09 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Няма значение колко продължителна е била връзката ви. Понякога се случва така, че се налага малка пауза, поставяне на многоточие или просто една кратка лятна почивка, която да си дадете.

Ако сте попаднали в момент, в който не сте сигурни къде точно се намирате във връзката си, какво точно ви носи тя и сте започнали да се чудите дали сте щастливи, починете си малко един от друг и от общите ви дни и нощи. Поговорете и си дайте малко време да усетите как ще се чувствате като самостоятелна единица.

6 вида поведение, които разрушават връзката

Прекарвайте време с приятели, близки, с хора, на които не сте отделяли достатъчно време, докато сте били погълнати от връзката си. Преценете как усещате себе си и имате ли нужда от продължаване на същата връзка или се нуждаете от изцяло нов старт.

Ето и признаците за това, че е време да си дадете кратка лятна почивка.

Комуникацията се е превърнала в битка

Ако общуването помежду ви е станало по-трудно отпреди, създава ви напрежение и ви прави лесно избухливи, нещо не е наред. Понякога във връзката се нагнетява толкова много негативна енергия, че тя пречи на нормалните отношения, защото предизвиква изкуствена непоносимост, пречеща на общуването.

Ако изпитвате затруднения да говорите нормално, а лесно залитате към скандала, това е един сигурен знак, че се нуждаете от време да отпуснете парата самостоятелно, за да помислите добре.

Някой е изневерил или е имал такова намерение

Достатъчна е само мисълта за изневяра, за да се появи проблем между партньорите. Някои хора преодоляват и фактическата изневяра, но при всички положения това не става веднага след кризисния момент. Нужно е време за преосмисляне и приемане на трудностите, последвано от преодоляването им или не.

За да помислите как предпочитате да се развият отношенията ви след този критичен момент за връзката си, дайте си почивка.

Осъзнали сте, че не сте на една и съща страница

Има много причини да не сте на една вълна с партньора си. Ако сте в нова връзка, различията помежду ви може да са повече, отколкото предполагате. Единият партньор иска сериозна връзка, другият не е готов. Това е само част от възможния сценарий.

7 ясни признака, че трябва да прекратите връзката си

Ако сте в дълготрайна връзка нещата не са много по-различни, освен че се познавате по-добре. Но това не пречи в различните етапи от живота си да искате различни неща. Разминаванията са нормални за една връзка. Ако обаче ви идват твърде в повече, починете си един от друг за известно време, за да помислите.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 4 години )