Интимно

Разговори на възглавници – да повишим интимността

Как ни помагат да задълбочим връзката си

05.06.2019г. / 09 51ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Сексът може да бъде едно от най-интимните неща в една връзка, но близостта не се свежда само до него. За да задълбочим емоционалната връзка с партньора, се нуждаем от онези разговори в спалнята или на дивана във всекидневната – така наречените разговори на възглавници. На тях, в компанията на вино, кафе, любимите десерти, може да разговаряме дълго и интригуващо, помагайки на взаимоотношенията ни да се развият.

Как разговорите на възглавници помагат за задълбочаване на интимността?

Обсъдете последния ви секс или сексуалния ви живот като цяло

Това е шанс да споделите с партньора ви колко ви е харесало. Този тип разговори помагат на двойката да преоткрие сексуалността си, да сподели своите желания, а не на последно място може да е вашата малка „загрявка“ за още няколко минути на забавления в спалнята. Този тип разговори действат успокояващо и за партньорите, докато повишават нивото на доверие помежду им.

Доколко връзката ви е стабилна?

Говорете за връзката си

Тема на разговор, която не бива да бъде подминавана, без значение дали сте заедно от няколко седмици или месеца, години. Имате възможността да получите много отговори, да си изясните някои неща, може би да придвижите нещата напред. Това е начин да бъдете честни един към друг, да споделите как се чувствате в тези взаимоотношения, без да изпитвате страх и притеснение от другия.

Знаци, че сте родени един за друг

Споделете мечтите си

Разговорът на възглавници винаги ни кани да мечтаем, а какво по-хубаво, ако това се случва в компанията на любимия човек. Интимността се изгражда, дори когато говорим за своите причудливи желания. Не забравяйте да попитате любимия си човек за неговите мечти. Този вид разговор помага да се опознаем повече. Вникнете в детайлите. Има неща, които могат да ви бъдат от полза за създаването на вашите романтични пътувания, вечери, подаръци, празненства.

Това какво всеки партньор е запомнил за другия е показател колко добър слушател е, дали наистина го е грижа какви са желанията на любимия човек, доколко иска да бъде част от неговите незабравими моменти.

Свързани статии

Поддържайте лек и приятен разговор

Дори разсъждавайки върху сериозните теми от живота е важно да поддържате разговора лек и приятен, шегите също са разрешени. Понякога двойките забравят смисъла на добрата комуникация и всичко тръгва в погрешна посока, в която има разсърдени, задълбочени конфликти. Тежките дискусии са излишни. Минутите с любимия човек трябва да предразполагат и двете страни към открит разговор.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 4 години )
dosta sum spodelila ot vuzgledite si , dori sum kazvala i kakvi reakcii bih imala v opredeleni momenti , a i ne obi4m da se povtariam
отговор Сигнализирай за неуместен коментар