Интимно

Любовта говори на 5 езика

Подсказват дали връзката ви е щастлива

10.06.2019г. / 09 53ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта може да говори на много езици. Когато всички те са налице във връзката, тя е щастлива, здрава и пълноценна. Не всяка връзка се радва на разнообразието на всички пет езика на любовта, но е важно партньорите да се стремят към тях, за да бъдат още по-щастливи заедно.

Тайният език на тялото на мъжете

Езикът на думите, които разкриват отдаденост

„Обичам те“ е важна част от вербалния език на любовта, но не е достатъчно. Думите, с които партньорите изразяват своята отдаденост един на друг говорят много повече от стандартното и дежурно „обичам те“. Отдадеността се определя от това дали партньорите се подкрепят, дали стоят един зад друг в трудни моменти, дали се възхищават един на друг, дали проявяват емпатия и разбиране, когато това се налага.

Езикът на действието

Действията в много случаи говорят повече от думите. С тях доказвате чувствата си, изразявате загрижеността си, подкрепата и желанието да продължавате да градите живота си заедно. Не е нужно да правите огромни жестове, да купувате скъпи подаръци. Достатъчно е да правите дребни неща за любимия си човек всеки ден, като да пуснете пералнята вместо него, да му сготвите любимото ястие, да го посрещнете с чаша вино.

Свързани статии

Езикът на подаръците и жестовете

Подаръкът без специален повод е много важен език на любовта. Той подсказва, че сте отделили време, за да подберете точния начин да накарате любимия си човек да се усмихне, да се отпусне след натоварен ден или просто да му покажете, че го обичате.

Езикът на качествено прекараното време

Още един важен компонент в една връзка е прекарването на време заедно. Но не просто физическо време по задължение, а качествено прекарано време, в което правите нещо заедно, споделяте, говорите, творите или спортувате. Няма значение какво точно ще правите, важно е да го правите взаимно и заедно.

Как мъжете показват, че изпитват нещо към теб?

Езикът на докосването

Физическият контакт не се измерва само в сексуален аспект. Интимното докосване, пощипване, погалване може да говори за много по-голяма близост, отколкото сексът. Да докоснеш партньора си без сексуален подтик, а просто за да го почувстваш по-близо до себе си, говори за силна връзка отвъд физическото.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 4 години )
taka e .i taka triabva da e . spodeliam vijdaneto.no se suobraziavam koga kakvo moga da si pozvolia
отговор Сигнализирай за неуместен коментар