Интимно

Грешки в срещите, които да не допускате, ако сте на 40+

Зрялата възраст изисква зрял подход

16.07.2019г. / 13 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако сте на 40 години или повече, необвързани сте и излизате по срещи, трябва да знаете, че има вероятност без да съзнавате да допускате някои грешки, които ви пречат отново да откриете любовта. Избягвайте ги.

Мислите, че срещите не са се променили

Да се върнеш отново в играта след години не е лесно. Много често жените, които започват от нулата своето търсене на любовта в тази възраст погрешно смятат, че всичко си е както преди. Коктейли с приятелки, партита до късно вечер, безкрайни часове по кафенета или клубове, където да хванете окото на някой интересен господин – ако това е представата ви, тя е доста погрешна. В двадесетте ви години нещата са се случвали така, може би дори в тридесетте, но в зряла възраст жените нямат време за губене, опитване, преследване, напасване. За 40-годишните е от първостепенно значение мачмейкингът да е на ниво. Колкото по-скоро откриете сродна душа, която гледа във вашата посока, има характер, който ви допада и ви приема безусловно, толкова по-добре.

Признаци, че стратегията ви за срещи е погрешна>>>

Използвате стара профилна снимка

Разбираемо е да се харесвате повече на младите си снимки. Но представете си изумлението на мъж, който очаква да види нещо съвсем различно от реалността, която се появява пред очите му. Можете без да искате да заблудите човек, който иначе би бил подходяща половинка за вас и да го разочаровате. Просто бъдете искрени и демонстрирайте зрелостта си с гордост. Това е много по-печеливша стратегия.

Не сте осъвременили изискванията си

Когато сте в зряла възраст приоритетите неминуемо се променят. Вкусът към мъжете, изискванията към тях, очакванията, които имате – всичко това се променя с годините и това е нормално. Ако преди сте търсели забавен мъж, който да ви кара да се смеете, с когото да пътувате и да се забавлявате щуро с приятели, сега е време да осъвремените чеклиста си.

7 неща, които да не правите в онлайн срещите>>>

Не бързайте

Важно е, когато ходите по срещи на 40, да не пресилвате нещата. Не бързайте и оставете всичко да се случва плавно и сигурно. Колкото и отчаяно да мечтаете за любов и връзка, която да ви направи отново щастливи, не пресилвайте късмета си. Може да отблъснете човека до вас или просто да не осъзнавате, че правите грешен избор.

Не казвайте „да“ прекалено често

Искате да създадете нова връзка, откривате подходящ човек и започвате да се съгласявате с всичко, което казва и прави. Това е грешна стратегия, която няма да ви помогне да създадете стабилни отношения, дори напротив. „Не“ е много полезна думичка, която прави отношенията искрени, истински и изпълнени с уважение.

Продължавате да правите вълнуващи планове за първа среща

На 40 сте и е време да осъзнаете, че първата среща е не по-малко важн от преди. На 20 романтичната представа за първите срещи трябва да бъде надградена на този етап от живота ви. Гледайте по-реалистично и зряло на срещите, не възлагайте огромни надежди, които да издават отчаянието ви. Важно е предварително да подбирате партньорите, с които да излизате по срещи. Така разочарованията ще са по-малко.

Признаци, че трябва да кажете „да“ за втора среща>>>

Не взимайте нещата твърде насериозно

Високите очаквания носят и огромни разочарования. Когато човек е реалист, няма какво да го изненада или поне изненадите ще са далеч по-малко.

Коментирай
32 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 4 години )
durja samo na edin , to4no opredelen muj. taka 4e ne moje koi da e s kakvo da e da mi zalugva vremeto s oferti .govoria bez slujebni tulkuvania
отговор Сигнализирай за неуместен коментар