Интимно

Как да спасим връзката от разстояние

Няколко полезни съвета

05.07.2019г. / 13 09ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовните, семейните и приятелските връзки са най-голямото богатство, което всеки притежава. Те ни помагат да се изградим като личности, а хората, които ни заобикалят, оформят възприятието ни за света и дори за самите нас. Колкото по-силни и дълготрайни са тези взаимоотношения, толкова по-спокойни и щастливи се чувстваме ние.

В любовните връзки обаче искаме не само устойчивост, дълготрайност и отдаденост, искаме любимият ни човек да е тук, да ни държи за ръка и да усещаме топлината на прегръдката му. Търсим близостта и физическия контакт.

Понякога обаче настъпва даден етап, в който разстоянието е неотложна стъпка, която трябва да направим поради работа, образование или семейство. Подобна ситуация ни изкарва извън равновесие, започваме да се страхуваме от чувството за изолираност и самота, изпълваме се с несигурност и се чувстваме застрашени от предстоящата промяна, която ще настъпи, ако не сме заедно.

За да се справим с тези негативни чувства, може да разгледаме раздялата като неизменна част от връзката, като важен етап, като необходимост, дори като потребност. Защото нуждата от близък контакт е също толкова важна, колкото и нуждата от оттегляне от време на време.

Приемете пътуването като възможност. Възможност да се отдалечите, за да се срещнете отново.

1. Срещате се отново.

Приемете раздялата не като трудност, а като възможност да се отдалечите и пак да се срещнете. Когато се срещнете отново, вече ще сте различни, изпълнени с новите неща, които сте преживели и видели по време на пътуването. Това ще подхрани връзката ви и ще ви извади от еднообразието.

>> Какво да правите, ако партньорът ви иска да си дадете почивка <<

2. Разстоянието потвърждава близостта ви.

Когато поддържате връзка от разстояние, може да сте сигурни, че човекът до вас ви желае не само физически – той е влюбен в начина ви на мислене. Докосванията са изместени от разговори, а дългите разговори с любим човек подхранват усещането ни за значимост, отпускат ни и ни правят по-щастливи... Нуждата и очакването да чуеш гласа на любимия човек, е потвърждение за вашата силна любов.

>> За отворения брак - 5 истински истории на петима мъже <<

3. Правете неща заедно, макар да не сте заедно.

Опитайте се да правите едни и същи неща, докато сте на различни места, далече един от друг. Може да съставите списък с любими филми, които сте гледали, и с тези, които искате да гледате. Сравнявайки ги, ще научите много един за друг – какви жанрове предпочита партньорът ви, кои актьори харесва и какви истории пораждат най-силни емоции у него/нея. Започнете с един от двата списъка и после се редувайте. Така ще гледате един и същи филм от разстояние, но ще се почувствате по-близо един до друг. Може да го направите и с книга. Започнете да четете една и съща книга, записвайте си в тетрадка цитатите, които най-много са ви вдъхновили и после ги сравнете. Така ще създадете интересни теми за разговор.

>> 7 неща, които партньорът ви не трябва да иска от вас <<

4. Пращайте си есемеси.

Поддържайте тръпката и емоцията, като си пращате закачливи есемеси. Това със сигурност ще накара любимият ви човек да се усмихне широко и ще го зареди положително за целия ден.

>> Знаци, че сте срещнали любов от минал живот <<

5. Усещането за любов не се променя.

Само когато сте далече един от друг ще разберете, че километрите не променят усещането за любов. Това е усещането за значимост, красота, топлота, отдаденост, завършеност... всичко, което любимият човек е оставил във вас. А „където и да отидеш, навсякъде взимаш със себе си... себе си “, пише Нийл Геймън. Взимаш и усещането за любов.

Автор: Катрин Миладинова, стажант в Az-jenata.bg.

Коментирай