Интимно

5 начина да спрете да се карате за пари

Финансовите въпроси са често срещан препъникамък във връзките

07.07.2019г. / 07 21ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Парите могат да се окажат един от най-честите поводи за конфликти във връзките и семействата, независимо дали имате добри възможности или сте на ръба на финансовия колапс. Неравностойното харчене на пари и различията в печеленето на парично възнаграждение при партньорите може да доведе до спорове, напрежение, скандали и раздели.

Спестете пари по мъдър начин>>>

Неразбирателствата относно парите са стари като света. Нормално е да ги има. По-важното е да знаете как да ги преодолеете. Ето няколко начина.

Бъдете готови да приемете влиянието на партньора си

Това означава да говорите често и откровено за разбирането на всеки един от вас относно парите, печеленето им, харченето им, влагането им и спестяването им. Всеки човек има своите схващания и отношение към парите и е добре да сте напълно наясно с вашите.

Как да възпитате у детето си бъдещ предприемач?>>>

Емпатия

За да има ефект и смисъл от комуникацията ви на тази деликатна тема е необходимо и двамата да проявявате емпатия и разбиране към партньора си. Той трябва да се чувства сигурен в тази ситуация, както и вие. Лесно е да изпаднете в защитна или нападателна позиция, но това няма да доведе до конструктивно решение на проблема. Ако продължавате с това поведение, няма да достигнете до консенсус.

Спрете да го обвинявате

Това означава да започнете да поемате отговорността за грешките от ваша страна в този финансов проблем. Проблемите се създават и от двете страни във връзката и се решават от двамата партньори. Когато сте във връзка най-лесното е да обвините партньора си за всички проблеми, които имате без да се замисляте за вашия принос в ситуацията.

Защо не можете да спестите пари?>>>

Свързани статии

Бъдете отворени за компромис

Ако не можете да правите компромиси, значи няма да се получи. Твърдоглавието не води връзката доникъде. За да установите баланс в отношенията си на всички нива, включително финансово, е нужно да взимате решенията заедно и да правите отстъпки и компромиси един с друг.

Как да възпитаме у детето отговорност към парите>>>

Не е нужно да решавате проблема на момента

Много хора правят грешка, като очакват проблемите да се решат на момента, в противен случай заплашват с раздяла. Не го правете, защото това не е градивно и не води до успех. Констатирайте проблема, отбележете го и говорете за него, но не бързайте да взимате решение на момента. То може да не е най-правилното. Дайте си време.

Коментирай