Интимно

Той е от друга държава

Кой трябва да инициира срещите

16.07.2019г. / 15 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта е пълна с изненади и обича да ни поставя пред различни изпитания, да ни дава уроци. Какво мислите за взаимоотношенията от разстояние? Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта?“ лайф коуч и мачмейкър Ева Кулева дава съвет на читателка, която е в сложна ситуация. Нещо, в което много жени попадат, наречено заблуда. Повече вижте в следващите редове.

Въпрос: Познаваме се от април, той е от друга държава. Виждали сме се два пъти, говорили сме за връзка, един ден просто каза „ще ти се обадя след малко“ и повече никога не ми вдигна и не отговори на съобщение. Последно говорихме по телефона „ще говорим, когато имаме време, кажи как си“. На втората среща искаше да се откаже от нас, но аз го спрях, обяснявайки, че не се познаваме достатъчно.

Ева Кулева: Мили дами, спрете да преследвате мъжете и да ги убеждавате, че трябва да имат връзка с вас! Уморих се да повтарям едно и също. Мъжът е този, който инициира контакт между срещите, докато се стигне до ексклузивна връзка. Това е единственият начин да разбереш дали има сериозни намерения. Ако не те търси, значи не е готов, не те харесва достатъчно или по друга причина не е твоя човек. Забрави за него и продължи напред.

Темата с различните държави също е важна и много актуална. За да проработи връзка между двама души, които живеят на различни места, е нужна много силна мотивация, яснота, ефективна комуникация и план за съжителство в близко бъдеще.

Насърчавам всички, които са отворени към потенциални партньори от други държави, да си изяснят в кои държави биха живели, в кои не и защо. Как си представят дейтинг процеса от разстояние и в какъв срок искат да се стигне до живеене на едно и също място.

За мен оптималния дейтинг процес от разстояние изглежда така:

1) Аудиоразговор или няколко такива разговора;

2) Видео разговор поне веднъж седмично (не повече от месец);

3) Среща на живо. Като за първата среща мъжът отива при жената;

4) Редовни видео и аудиоразговори;

5) Редовни срещи на живо и прекарване на по-дълго време заедно;

6) План за преместване. За предпочитане на единия от двамата, по изключение и на двамата на трето място.

И все пак препоръчвам да се фокусирате върху потенциални партньори, които живеят във вашето населено място.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching & Matchmaking

0889 237 207

http://rarerelationships.eu/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай