Интимно

Видове спорове, които водят до раздяла или развод

В дългосрочен план развалят щастието във връзката

24.07.2019г. / 13 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Във всяка връзка има спорове, конфликти, несъгласие и разногласия. Дори партньорите с най-сходни характери и възгледи намират повод за спор и в това няма нищо лошо. Напълно нормално е от време на време да се появяват пререкания, които да решавате като кръстословица и да продължавате напред. Лошо е обаче, когато възникнат несъгласия по фундаментално различни въпроси, които не могат да бъдат преодолени. Често след достигането до тези различия се стига и до края на връзката.

Какво винаги ще предизвиква спорове между мъже и жени?>>>

Кои са споровете и конфликтите, които се оказват непреодолими в повечето случаи и които водят до раздяла или развод?

Разногласия за деца

Ако единият партньор иска деца, а другият не, това обикновено е един от най-големите проблеми в една връзка, които водят до раздяла. Фактът, че не сте на една и съща вълна за деца е проблем, който невинаги се решава с времето. Пагубно е и когато единият партньор притиска другия най-накрая да се съгласи. Децата не са играчки. Родителството е ужасно трудно, дори и двамата родители да са равностойно активни в процеса. Стъпката е важна в живота на всеки човек и затова е от голямо значение и двамата партньори да го искат.

При спор единият от партньорите настоява, че е прав

На пръв поглед изглежда маловажно, но упорството за правота в конфликтите може да доведе до края на една връзка. Изключително изтощително е за един човек да понася всеки път натякването и убежденията на половинката си, че той или тя е права. В даден момент напрежението идва в повече.

Единият партньор показва цялостно неуважения към другия

Ако дори най-малките спорове са повод за демонстрация на неуважения, ирония и подигравка от страна на единия партньор към другия, това неминуемо се явява причина за разруха в отношенията.

10 тайни на двойките, които остаряват заедно>>>

Водите един и същи спор всеки път

Връзката ви прилича на латерна. Когато се скарате за нещо винаги се стига до едни и същи аргументи, до едни и същи конфликти, дори си казвате същото всеки път. Изтощително е и обикновено е въпрос на време нещата да се влошат.

Спорите за секс

Различните сексуални стилове и предпочитания няма как да не се явят като проблем във връзката. Ако нуждите на партньорите се различават по непреодолим начин, това ще повлияе на желанието за интимен контакт с половинката в бъдеще. Без желание за физическа близост връзката или бракът са обречени.

Свързани статии

Конфликтите ви са свързани със семействата

Много хора се сблъскват с този проблем, който може да се окаже наистина голям препъникамък. Когато не харесваш семейството на любимия си човек или пък те не те харесват, това се явява като сериозно предизвикателство. Налага се да премълчаваш, да преглъщаш, да бъдеш сравняван, да сравняваш. Дори да знаеш, че не трябва да го правиш, все пак в даден момент поставяш ултиматум към половинката си да избира ти или те. Това е един от най-неприятните и трудно преодолими спорове във връзката, водещи до раздяла.

7 ясни признака, че трябва да прекратите връзката си>>>

Конфликти относно начин на живот

Не по-малко тягостни са ситуациите, в които двамата партньори имат различни предпочитания към прекарването на свободното време. Ако единият обича да излиза с приятели и да купонясва, а другият е домошар и обича да си стои сгушен вкъщи с чаша вино в ръка пред телевизора, това е проблем в дългосрочен план.

Коментирай
1 rate up comment 3 rate down comment
.... ( преди 4 години )
az ne obi4am sporovete . az obi4am 4ovek - goliam i hubav bliznak , kakvoto moga pravia zaradi nego , a ne za drugi
отговор Сигнализирай за неуместен коментар