Интимно

5 урока за връзките от самоуверените хора

Какъв важен опит можем да почерпим от тях

14.08.2019г. / 11 06ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Уверените в себе си хора се справят доста добре с предизвикателствата в живота си, включително и с връзките, защото отношенията с любимите ни хора са истинско предизвикателство, с което трябва да се справяме по разумен начин всеки ден, за да бъде връзката ни хармонична и щастлива задълго.

Самоуверените хора знаят стойността си и не се страхуват да отстояват себе си както в личните, така и в професионалните си отношения. Успехите им се дължат до голяма степен именно на вярата в себе си и на силния им характер.

7 урока, които научихме от „Сексът и градът“>>>

Този тип хора обаче не демонстрират сила и надмощие над половинките си, а тъкмо обратното – дават им свобода, разбиране и подкрепа по начин, който би могъл да ни бъде ценен урок.

Какво можем да научим от самоуверените хора за връзките и любовта?

Уверените хора добре познават границите си

Хората със самочувствие и самоувереност никога не изневеряват на себе си. Те знаят точно какви са техните граници и желания. Те не пренебрегват нуждите си във връзките си, но и не потъпкват тези на партньорите си. За да сме щастливи в отношенията си като тях е необходимо да се научим да казваме „не“, когато е необходимо и да сме отворени към партньорите си също когато обстоятелствата са благоприятни за това.

Самоуверените хора разбират смисъла на романтичните връзки, което поставя уважението между партньорите на по-високо ниво.

Самоуверените хора не отгатват чувствата на партньорите си

Много от нас се страхуват от неизвестността на човешката душа. Затова често предполагаме какви са истинските чувства на половинките ни, съмняваме се в тях и поради тази причина не можем да сме искрени докрай.

3 урока за любовта, които научаваме от нашите баби и дядовци>>>

Уверените хора не предугаждат чувствата на партньорите си. Те не се опитват да ги отгатнат, а говорят за тях открито. Не се страхуват да признаят искрено собствените си чувства, което им помага в комуникацията с половинките им.

Самоуверените хора не се хвалят

Друга характерна черта, която е общоважаща за истински уверените в себе си и потенциала си хора е фактът, че самохвалството за тях не съществува. По това си личи кой е наистина сигурен в себе си, кой е изтъкан от различни комплекси за малоценност.

Уверените хора признават, когато не са прави

Няма човек, който да знае всичко или който да умее да разбира всичко. Когато грешим трябва да умеем да признаваме вината си, а не да търсим безумни доводи, само и само да не паднем по гръб. Това е важен и ценен урок, който можем да научим от самоуверените хора, които крепят връзките си до голяма степен с тази своя сила – да признават вината си, когато е необходимо.

Думите, които успешните и уверени хора винаги използват>>>

Уверените хора не се страхуват да показват уязвимостта си

Силата и самоувереността се изразяват най-добре, когато си уязвим и имаш нужда от най-близкия си човек, който да те вдигне отново. Във връзката е нужна взаимност. Всеки от партньорите трябва да се чувства необходим на другия. Затова, когато се чувствате слаби и имате нужда да потърсите помощта и подкрепата на партньора си, не крийте уязвимостта си. Това помага за изграждане на сила, стабилност и взаимност в една връзка.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 4 години )
neka samo da namekna - iz4ezvam s 4asove , vuprosut otsre6ta e - kude e? kakvo stava ? ne6to lo6o i neobi4aino se slu4va ? ami ne ! pravia ne6to za ku6ti . i za da niama sumnenia i mnitelni pogledi - tazi me mami ne6to , napravo si kazvam kakvo sum pravila . a posle koi kakto iska da go priema . vuv vseki slu4ai ne e samohvalstvo i kompleksi .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота