Интимно

Защо е по-добре да сте първо приятели, а чак след това двойка?

7 причини

20.08.2019г. / 12 27ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Човек не избира как да се влюби и в кого да се влюби. Понякога се влюбваме в най-добрите си приятели и сме склонни да съжаляваме, че ще изгубим така ценното си приятелство, което ни е събрало. Ако чувствата ви са взаимни, не бързайте да се отчайвате. Приятелството ви може да е най-добрата основа, на която връзката ви да стъпи и да се развие. Вижте защо.

Знаци, че сте повече приятели, отколкото любовници>>>

Винаги ще се забавлявате заедно

Когато преди да станете любовници, вие и партньорът ви сте били приятели, забавленията би трябвало да са ви свързвали. Обикновено те са в основата на приятелствата. Приятелите стават такива именно по интереси, докато любовниците се привличат предимно на сексуално ниво. Ето защо, ако сте били приятели известно време преди да се влюбите, това е страхотно. Вие можете да се забавлявате заедно и това никога няма да ви държи в хватката на скуката.

Приятелството изгражда доверие и по-добра комуникация

Всяка връзка започва с изграждането на доверие. Как иначе да продължите напред с всяка следваща крачка, ако не си вярвате взаимно. При приятелите е по-различно. При тях доверието вече е изградено. Затова, ако преди да станете двойка сте били добри приятели, вероятно сте преминали тази фаза неусетно. Освен това приятелите общуват лесно помежду си. Плавната и лесна комуникация е нещото, което ги свързва до голяма степен.

Приятелството ви дава нови и нови причини да се влюбвате

Да бъдете приятели преди всичко е истински дар, защото любовта между вас вибрира на съвсем друго ниво. Приятелите се възхищават един на друг, непрекъснато откриват нови неща, които ги свързват и които правят приятелството им специално. Това дава също и нови причини да се влюбвате един в друг отново и отново, намирайки още общи черти между вас.

Приятелството ще ви дава повод да гледате напред заедно

Когато партньорите са преди всичко приятели, те нямат търпение да се срещнат след работния ден и да правят нещо заедно. Нямат търпение и да осъществят планове, пътувания, постижения, винаги намират нещо, за което да се вълнуват. Когато приятелството ви прерасне в любовна връзка, това въодушевление ще ви поддържа занапред.

Защо е хубаво да си имате „приятел с облаги“?>>>

Винаги ще имате хубави спомени, за които да си говорите

Приятелите правят щури неща заедно. Ако сте едновременно приятели и интимни партньори, това ще направи впускането в приключения заедно по-лесно. Интересите ви и нещата, които обичате да правите, вероятно се припокриват почти напълно. Затова и няма да имате проблемите, които много двойки имат – а именно да сте влюбени, но да разбирате прекарването на свободното време по различен начин.

Винаги ще разбирате слабостите на другия

Като приятели, вие се познавате много добре и също така добре знаете кога другият е наранен, слаб, има нужда от подкрепа или е сърдит. Това е полезно, защото ще можете да реагирате веднага, а не да го разпитвате или да гадаете какво го мъчи.

5 причини най-добрият ви приятел да стане новото ви гадже>>>

Винаги ще имате общи интереси

Да сте преди всичко приятели, а след това двойка, ви дава възможността да откривате нови общи интереси помежду ви, които да ви свързват. Вие си приличате като личности и това помага да се „заразявате“ по-лесно един друг с нови идеи.

Коментирай
Свободно време