Интимно

Сигнали, че се престаравате да направите връзката си перфектна

Успокойте темпото и не насилвайте нещата

10.02.2020г. / 12 15ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки мечтае да има щастлива и хармонична връзка. Понякога обаче в нейно име допускаме много грешки в стремежа си да направим бъдещето си възможно най-безоблачно. Залитаме толкова силно в старанието си да превърнем връзката си в перфектна, че без да искаме насилваме нещата тъкмо в обратната посока.

5 тайни за щастлива връзка според психолози

Колкото повече се стараем, толкова повече половинката ни ни възприема като несигурна личност с ниско самочувствие. За любовта и връзките трябва да се полагат усилия, факт, но престараването често има точно обратния ефект.

Кои са признаците, че се престаравате в стремежа си да направите връзката си идеална?

Как да спасите връзката си, ако партньорът ви се изплъзва

Вие сте тези, които винаги правят планове

Ако всеки път вие сте човекът, който организира срещите ви, излизанията ви навън с приятели и всички онези неща, които обикновено двойките правят заедно, това може да доведе до изтощение във връзката. Престараването да сте непременно като другите може да доведе до отдръпване от страна на партньора ви, отколкото да ви сплоти и да ви направи хармонична двойка. Не забравяйте, че да караш някого да прави нещо насила го отблъсква, а не го приобщава.

Вместо това правете планове заедно. Намирайте консенсус за нещата, които и двамата искате да правите. Не се сравнявайте с другите двойки.

Какво да правим, когато връзката е в застой?

Никога не се впускате в приключение сами

Ако си представяте, че щастието означава да сте 24 часа заедно и да правите всичко заедно всеки ден, лъжете се. Всяка щастлива връзка се нуждае от въздух, който партньорите да поемат поотделно. За да сте наистина щастливи е важно да не се фокусирате единствено и само върху връзката, а върху вашата личност като част от връзката. Намирайте повече време за себе си, приятелите си и близките си. Така няма да се чувствате изгубени и откъснати от живота си.

4 начина, по които зависимият партньор отравя връзките си

Постоянно се извинявате пред партньора си

Много жени правят грешката да издигат в култ партньора си, като му повтарят, че е перфектен и чудесен. Рискувате да повишите самочувствието му до небето, от което може да произтече нещо наистина пагубно за връзката – той да започне да ви критикува от пиедестала на самочувствието си, карайки ви да се извинявате за неща, за които нямате вина. Внимавайте да не попаднете в този порочен кръг, който ще отрови връзката ви. Бъдете реалисти в отношенията си.

6 признака, че сте открили перфектната си половинка

Винаги вие правите компромиси с нещата, които желаете

Грешите, ако мислите, че съгласяването с всички искания на партньора ви ще направи връзката ви щастлива. Ще се получи точно обратното – ще сте манипулирани и потиснати, като самите вие ще сте позволили и насърчили такова отношение към вас.

Страхувате се от конфронтация

Още едно погрешно схващане е, че за да бъде щастлива връзката и всичко в нея да е перфектно, трябва да се избягват конфликтите и сблъсъците. Това ви води до страх от повдигане на неудобни теми, склонност към премълчаване на недоволство, неувереност, ниско самочувствие.

Как да бъдете перфектната му половинка?

7 тайни за моногамна и щастлива връзка

15 начина да повишите нивото на уважение във връзката ви

Коментирай