Интимно

10 неща от живота на необвързани, които ще ви липсват

Когато сте във връзка или брак може да изпитвате носталгия към някои свободи, които сте имали преди

13.02.2020г. / 08 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Защо вторият брак е по-щастлив от първия?

5. Спите сами

След като сте прекарали толкова време в търсене на идеалната половинка, с която да споделяте леглото си и с която да се гушкате в даден момент ви се иска да се хвърлите на леглото сами, да се разпрострете както ви е удобно и този кошмар с ритането и бутането да приключи.

6. Да оставате до късно вечерта

Партньорът ви не обича да ходи по клубове и да купонясва до сутринта, но вие сте парти животно? Това е едно от различията, които много двойки посочват като непреодолимо за връзката. Ако бяхте необвързани все още щяхте да се прибирате вкъщи когато си поискате и това може да ви липсва.

6 признака на нещастния брак

7. Да се фокусирате върху работата без да изпитвате вина

Някои хора са работохолици и обожават работата си. Отделят ѝ всяка свободна минута. Когато обаче се обвържат или оженят/ омъжат, тогава нещата се променят. Половинката им започва да се чувства на второ място, да мрънка, да изисква повече време, прекарано заедно. Това е един сериозен повод за дълбоки конфликти за в бъдеще.

8. Да пътувате спонтанно

Иска ви се да отидете на пътешествие до някое мечтано местенце, обаче изведнъж се сещате, че половинката ви не харесва това място или пък не може да си вземе отпуск точно тогава. Познат сценарий, който възпира много обвързани хора да пътуват спонтанно въпреки желанието си. Пък и да отидете с приятели също не е добре, защото ще изпитвате вина, че зарязвате партньора си и си развявате красивите коси на фона на прекрасен пейзаж.

Признаци, че бракът ви се е превърнал в токсичен

Свързани статии

9. Да гледате телевизия на спокойствие

Когато сте необвързани ви липсва половинка, с която да се гушкате, докато гледате филм. Когато обаче половинката вече е налице, невинаги нещата стоят така идилично, както е било в представите ви. Той или тя може да иска да гледа нещо друго, да говори през цялото време и да ви пречи да се съсредоточите или може да обича точно тези моменти, за да повдигне темата за някой проблем. В тези моменти си казвате колко хубаво ви е било, когато сами сте решавали какво да си пуснете на спокойствие.

10. Сами решавате за какво да харчите парите си

Бракът и връзките идват с едно много сериозно обстоятелство – споделянето на общи финанси. Тогава идва момент, в който бюджетът става общ, както и неговото разходване. Редно е да се консултирате с партньора си за какво и колко ще се харчи. Най-често и разногласията във връзките и браковете идват оттук – от различия в разбиранията относно семейния бюджет.

10 неща, които всяка двойка трябва да направи преди брака

Коментирай