Интимно

Какво е секстинг и защо се смята за изневяра?

Едно съобщение, което не е само думи

10.04.2020г. / 06 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Чували ли сте за секстинг (sexting)? А може би дори го практикувате, без да подозирате. Секстингът е вид виртуално общуване, което включва изпращане на снимки, клипчета, съобщения от сексуален характер към партньора ни, позната или непозната личност. Понякога е само на ниво флирт в социалните мрежи, но понякога съдържанието на разговора може да се превърне в нещо, което имитира сексуален контакт.

Секстингът е нещо, което според редица експерти по връзките, може да има положителен ефект за една връзка, особено ако партньорите са на разстояние един от друг. Разкривате желанията си, които бихте могли да реализирате като двойка, внасяте разнообразие в рутината на общуване, дори когато не сте разделени от разстояния.

Но кога секстингът може да се приеме за изневяра?

По-често жените са тези, които следят кореспонденцията на партньорите си в различните социални мрежи. Почти винаги след подробен преглед, попадаме на онези съобщения, които не искаме да виждаме и тайно сме се надявали нашият партньор да не е обменял.

5 грешки, с които отблъсквате любовта

Секстинг съобщенията се превръщат в заплаха за една връзка, по ред причини. Секстингът ви кара да желаете човека, с когото разговаряте, повече от човека, с когото сте. Когато често си общувате с един и същи човек виртуално и разговорите ви не са за „какво е времето навън“, започвате да изпитвате по-силно влечение към него, отколкото към половинката си. Това със сигурност рано или късно ще се отрази на връзката.

Секстингът се превръща в изневяра, когато ви кара да фантазирате какво е в действителност да си с тази личност. Това важи особено за мъжете, които не приемат подобни чатове за изневери, непредполагайки, че има няколко вида изневяра, която не включва полов контакт. Обменянето на съобщения от интимен характер, разпалва фантазията.

Защо изневеряваме – учените ни разкриват

Отвлича вниманието ви от настоящата връзка

Правенето на секс е вълнуващо по много начини, нали? Очаквате с нетърпение следващия път, когато ще си пишете, често проверявате телефона си, кореспондирате си, когато половинката ви вече спи или докато седи до вас, докато сте на семейни събирания, ваканции. Разсеяни сте и не можете да сте пълноценен партньор за връзката си, не сте толкова отдадени в секса с половинката си. Фантазирате си за него/нея, докато правите секс с партньора/партньорката си.

Как да преодолеем трудните моменти във връзката

Когато секстингът не се случва с половинката ви, това почти винаги ви кара да имате очаквания от вашата връзка, които да не се случат, особено що се отнася до тези в спалнята. Комуникацията с другата личност ви кара да започнете да я сравнявате с вашата половинка.

Свързани статии

Възможно е да се привържете, а това може да доведе и до физическа изневяра. Ще жадувате за вниманието, което получавате дори само по телефон, защото отсрещната страна ви кара да се чувствате по-ценни, привлекателни, специални, разбрани. Започвате да си пишете не само за секс, но и за връзките, в които се намирате и секстингът се оказва част от вашите взаимоотношения, само че не го практикувате с половинката си.

Секстингът може да бъде опасен за една връзка, когато не се случва с вашия сериозен партньор в живота, някого с когото се срещате от скоро, с друг човек от социалните мрежи. Без значение дали е непознат, ваш колега, приятел, познат и т.н. Той издига бариери между вас и половинката ви и не само изпратени думи към някого.

Снимка: istock

Коментирай