Интимно

Защо шоколадът понякога е по-добър партньор

Връзката с него никога няма да ви разочарова

18.04.2020г. / 06 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако едно от любимите ви лакомства е шоколадът, няма нужда да ви обясняваме колко специална е връзката с него. Той винаги е на наше разположение – когато ни е тъжно, когато празнуваме, когато имаме нужда от повече енергия. Понякога връзката с него ни носи повече удоволствие от връзката с партньор.

Получавате удоволствие

Когато се чувстваме удовлетворени, за това са „виновни“ нашите хормони. Така например допаминът е отговорен за чувството на удовлетворение, щастливи сме благодарение на серотонина, а ендорфините ни помагат да се освободим от стреса. Всичко това се синтезира от мозъка ни по време на стрес. Но да обърнем внимание и на шоколада, който също активно стимулира синтеза на допамин, серотонин и ендорфини в мозъка. Докато го хапвате, кулминацията ви е сигурна и то без да полагате кой знае какви усилия, да сменяте пози, просто си прекарвате приятни моменти заедно по всяко време на деня, без риск да ви откаже.

Жени, яжте шоколад без угризения!

Всеки ден може да пробвате с нов

Хубавото на връзката с шоколада е, че той не очаква лоялност от вас. Днес ви се хапват бонбони асорти, утре тъмен или бял шоколад, в някой дни нещо с ядки или плодове. Не е нужно да се обяснявате защо мените вкусовете си. Шоколадът няма да ви съди за малките трохички около устата ви, останали от любимите ви бисквити или торта, няма да ревнува, когато искате да потопите в него ягода или банан.

10 правила за връзките, за които не бива да забравяме

Не се налага да го впечатлявате

За секс обикновено трябват двама души. Минават седмици, докато впечатлите отсрещната страна или пък тя вас и още не сте сигурни дали искате да сте си интимни. Или пък вече сте били, но не сте останали особено удовлетворени. С шоколада е лесно, отивате в магазина и купувате този, който ви се хапва и може да се насладите на вкуса му още по пътя към дома. Рискът да сте попаднали на шоколад с незадоволителен вкус е много малка. Без да му се доказвате, за него дори е удоволствие, че е в ръцете ви и че ви прави щастливи.

Свързани статии

Не е нужно да изглеждате добре, за да ядете шоколад

Когато искаме да впечатлим мислим за толкова много неща свързани с нашата визия – излишни килограми, ухание, грим, маникюр, бельо и т.н. Колкото и добре да изглеждаме, винаги има нещо в нас, което ни кара да не сме съвсем сигурни в собствената си красота и очарование. Шоколадът не се интересува колко килограма тежите или дали сте си направили педикюра, какъв цвят е бельото ви. Още една причина връзката с него да е прекрасна.

Той ви разбира винаги

В онези дни от месеца, след тежка работна седмица, когато няма какво да си облечете и в много други моменти, в които момичетата имат нужда от разбиране и нещо, което да ги накара да се усмихнат. Шоколадът е там, за да погъделичка вкусовите рецептори и да ви оправи настроението.

Коментирай