Интимно

Финансови правила за стабилна връзка

Когато материалното надскочи други прояви на обич

19.04.2020г. / 09 36ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Темата за парите е една от най-често срещаните причини за конфликт, раздяла и развод. Зад финансовите разногласия много често се крият други проблеми, които не са решени във времето, липса на доверие, липса на комуникация по темата. Има 4 основни финансови правила, които да следвате, ако искате връзката ви да е стабилна. Вижте кои са.

Не избягвайте планиращите разговори

Темата за парите много лесно може да бъде повод за конфликт в една връзка, но не бива да бъде неглижирана. Изберете подходящ момент, в който и двамата сте отпочинали, спокойни, за да сподели всеки какво е важно за него, когато става въпрос за създаването на общ бюджет.Много е вероятно да имате различен подход към парите и това донякъде да се отрази на щастливото ви бъдеще заедно. Затова е важно да решите как ще разпределите разумно финансите си.

5 важни финансови съвета за младоженци

Настоящата стойност на вашата връзка се определя от вашите планове за бъдещето

Във всеки етап от връзката ние инвестираме в нея или пък не. Така някои връзки приключват, докато други имат потенциал да се развият. Желанието да инвестираме, до голяма степен определя това дали имаме желание да продължим с този партньор или не. Ако настройката ви съвпада с неговата и искате да градите общо бъдеще, то вие имате идеи дали да си купите дом, да пътувате повече, да имате дете, да стартирате бизнес... Вашата визия и състояние на връзката, ще определи и това как да управлявате общите пари или пък всеки ще харчи за себе си.

3 навика за щастлива връзка

Когато материалното надскочи други прояви на обич

В началото на всяка връзка жестовете под формата на покупки, някои и по-скъпи, радват и двамата партньори. Рискът материалните придобивки да изместят фокуса от истински важните неща за една връзка и да харчим парите си без необходимост, е голям. Още едно финансово правило за стабилна връзка е да не превръщате пазаруването на ненужни и скъпи вещи във ваш навик, защото той обикновено пречи да се забелязват останалите прояви на обич и съответно да показваме любовта си по други начини.

Свързани статии

Бъдете подготвени за провалите

Може би няма връзка, в която на някакъв етап да не е имало финансово затруднение за партньорите. Бъдете готови за тези моменти, със заделени средства по възможност, с това доколко можете да прецените рисковете, да имате план Б. Много е важно да изговорите това финансово правило, ако искате връзката ви да е дълготрайна и хармонична. Да обсъдите кой би могъл да поеме финансовия товар на семейството, докато другият е в затруднение, какъв процент от вашите заплати да заделяте за трудните моменти.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати