Интимно

Как да отговорите на въпроса „разкажи ми за себе си“

Няколко начина да избегнете конфузни ситуации на първи срещи

24.05.2020г. / 06 12ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Първите срещи понякога са трудни. Разговорът невинаги тръгва като по вода и е много вероятно от отсрещната страна да ви застрелят с изречението „разкажи ми нещо за себе си“. Този въпрос може да ви стресне, да ви накара да се почувствате неловко, мислейки си, че няма какво толкова интересно да кажете, за да блеснете. Неочакваната покана да разкажете нещо за себе си предизвиква буря от мисли в главата ви, която за части от секундата ви кара да се чудите кое да изтъкнете, кое е подходящото представяне за първа среща.

13 неща, които мъжете искат да знаете за първата среща

Ето как можете да се измъкнете от този стрес тест.

Помнете, че това не е интервю за работа

Не започвайте да структурирате резюмето си в няколко думи. Не изброявайте какво харесвате, с какво сте се занимавали, какво работите в момента и куп подобни скучни неща. Вместо това гледайте да изтъкнете интересите си, да подчертаете нещата, които харесвате, какво ви кара да се усмихвате. За да направите магнетично впечатление трябва да сте интересни и усмихнати.

Признаци още от първа среща, че това е Той

Изтъкнете най-интересните моменти от живота си, с които се гордеете най-много

Човекът, с когото се срещате и който е привлечен от вас ще бъде още по-запленен, ако разкажете за страстите си със същия ентусиазъм, с който го правите пред приятелите си.

Бъдете истински

Не играйте игри. Ако се правите на такива, каквито не сте, лъжата все някога ще излезе наяве. Затова, за да бъдете възможно най-магнетични, просто бъдете искрени. Смейте се истински, не преувеличавайте в разказите си, помнете, че ако връзката ви продължи и онова, което казвате се окаже неистина за човека отсреща, може да допуснете голяма грешка и да изгубите една потенциална любов.

Какво трябва да направят мъжете след първа среща

Свързани статии

Бъдете кратки и ясни

Още един привлекателен начин да грабнете вниманието на бъдещата си половинка е като изтъкнете нещата за себе си, които смятате за най-важни. Направете го кратко и ясно, бъдете възможно най-забавни и премерено структурирани. Все пак искате да провокирате интереса му, от който да произтекат още въпроси.

10 неща, за които не трябва да говорите на първа среща

Определено не правете грешката да зададете същия въпрос

Вероятно изгаряте от любопитство да разберете повече за него, но не бързайте. Не задавайте контравъпрос, само защото не се сещате как да отговорите по по-оригинален начин.

Коментирай
Свободно време