Интимно

3 симптома на лоша комуникация във връзката

Избягвате проблемите

19.07.2020г. / 13 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едва ли съществува любовна връзка, в която да няма спорове, конфликти. Докато в някои партньорства двама души могат да преодоляват разногласията, да ги изгладят и да продължат напред, укрепвайки любовта си, в други има ясни признаци за сериозни комуникативни проблеми. Вижте три от тях, които не бива да подминавате.

Изразяване на пасивна агресия

Пасивната агресия се изразява в неоткритата проява на гняв и недоволство. Пасивно-агресивният партньор, крие чувствата си и ги изразява в косвена форма. Отправя уж шеги към половинката си, но те са обидни, прави постоянно жлъчни намеци, забележки за най-малкото. Пасивната агресия се изразява и в неподходящия хумор и сарказъм, които нараняват. Също така, когато единият партньор „наказва“ другия с „бойкот“. В дългосрочен план, всичко това пречи на нормалната комуникация във връзката.

Привличате емоционално недостъпни партньори? Причината е във вашето детство

5 признака, че партньорът ви има лош опит с токсичните връзки

Избягвате проблемите

Конфликтите са неизбежни в една двойка, но много често партньорите премълчават това, което не им допада и биха искали да се подобри. Заради страх от това да започнат разговор, който може да тръгне в грешна посока. Но забравят, че отлагането на неприятните теми не разрешава проблемите и те не изчезват просто така.

Свързани статии

Негативното се задълбочава, разстоянието между двама души става все по-голямо. Мълчанието винаги води до неразбиране.

Враждебно поведение

Враждебното поведение е друг признак, че комуникацията с половинката е достигнала своята критична точка. Обвинения, опити за контрол и потискане на партньора, силно обидна критика и други атаки. Когато е налице враждебно поведение, тогава обидите са съпроводени с повишаване на тон, викове, заплахи, напомняне за минали грешки, вменяване на чувство за вина.

Снимка: iStock

Коментирай