Интимно

6 знака, че не сте създадени един за друг

Мненията ви по-често се разминават

19.08.2020г. / 09 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Новата любов идва с еуфория, идеализиране на партньора и незачитане на червените флагове. Когато се влюбим отново, винаги ни минава онази мисъл „ние сме създадени един за друг“. Дали? Кои са знаците, които всъщност ни показват, че не сме създадени да бъдем щастлива двойка?

Чувствате се по-добре, когато партньорът ви не е край вас

В една връзка е нормално партньорите да искат да имат време за себе си, лично пространство. Но когато личното ни време без половинката ни носи най-голямо удоволствие и търсим все по-често начин да не сме в компанията на другия, тогава нещо не е наред с връзката. Ако моментите заедно ви носят напрежение, очевидно не сте един за друг.

Усещате, че трябва да „смените“ партньора си, че може да намерите нещо по-добро

Колко често си мислите, че имате нужда от друг тип партньор до себе си, друга връзка? Ако не можете да обичате човека до себе си такъв, какъвто е, това не е вашата половинка.

Мненията ви по-често се разминават

Още един показател, че двама души не са създадени един за друг са различните гледни точки. Компромисите са важни за изграждането на стабилна любовна връзка. Не можем да не спорим, не би ни било интересно, ако мненията ни с партньора се покриват напълно. Но твърде многото разлики във възгледите са показател, че няма как да градите заедно бъдещето си и то да ви носи удовлетворение.

Липса на интимност

Интимността е широко понятие и тя не се свежда само до секса. Тя е споделянето, дълбоките разговори, гушкането, милването, онези малки неща, които правим от любов, защото знаем, че ще накараме другия да се усмихне. Когато тези неща липсват между двама души, случват се рядко и половинчато, означава че не са създадени един за друг.

Свързани статии

Мислите за друг/а

Напълно нормално е да флиртуваме с други представители на противоположния пол, дори когато сме във връзка. Флиртът обаче има своите граници. Когато го правим за забавление и не влагаме мотив, когато не пречи на връзката ни и не търсим третия човек в мислите си, социалните мрежи и т.н., тогава всичко е наред. Но ако често мислите за някого, представяте си как би изглеждала връзката с този човек, контактите с него ви носят повече удоволствие отколкото тези с партньора, това не е вашата връзка.

Не споделяте проблемите си

Ако връзката ви е стабилна, а партньорът надежден, трябва да можете да споделяте проблемите си, а не да търсите съветници извън нея. Несподелянето означава липса на доверие, страх от критика, липса на подкрепа. Ако всичко това е налице, как може тези двама души да са един за друг?

Коментирай