Интимно

Знаци, че той ви харесва и това го плаши

Казва ви, че не търси нещо сериозно, но истината е друга

30.09.2020г. / 08 22ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Мъжете са също толкова сложни за разбиране за нас, колкото ние за тях, особено когато смятаме, че между нас се заражда нещо. Когато мъж харесва една жена може да бъде най-големият ухажор или пък да показва продължително във времето, че изпитва емоции. Истината е, че мъжете винаги се страхуват, особено ако забележат, че с тази жена може да имат нещо по-дълбоко и истинско.

Ако се намирате в ситуация, в която с определен мъж изпитвате нещо хубаво, вижте кои са знаците, че той ви харесва и това донякъде го плаши.

Забелязвате, че ви гледа, когато вие гледате встрани. Той просто не може да не ви погледне, защото ви харесва. Иска да наблюдава вашите движения, жестове, когато разговаряте с някой друг.

Неговите действия разкриват дали ви обича

Той започва да се дистанцира от вас, от момента, в който разговорите ви се задълбочават. Причината за това негово отдръпване е, защото нещата започват да стават реални и за него и той се страхува, че може да не е подготвен за това, което му предстои с вас.

Споделя с вас минали любовни разочарования, от които е останал наранен. И се страхува да не попадне отново в този емоционален капан. Този вид отваряне и споделяне обикновено е знак, че изпитва емоции към вас, но иска да знаете, че е раним.

5 урока от онлайн връзките

Понякога действа предпазливо, непоследователно. Особено ако все още не е напълно сигурен дали няма да отхвърлите чувствата му, които изпитва към вас. Истината е, че в такива ситуации мъжът изпитва емоции, но е несигурен как точно да действа.

Казва ви, че не търси нещо сериозно, но истината е друга, защото показва белези на сериозно отношение към вас. Интересува се как е минал денят ви, иска да се видите/чуете в края на деня, не бърза да ви вкара в леглото си, помага ви, когато може.

Как прекаленото внимание към партньора вреди на връзката

Има моменти, в които проявява ревност към вас – когато разговаряте с друг мъж, когато сте ходили на някои места, които сте посещавали заедно, но този път без него. Също така в някои моменти отношенията ви напомнят, че сте партньори, дори ваши познати ви приемат сякаш сте нова двойка.

Свързани статии

Той е потаен тип. Забелязали сте, че не обича да бъде разпитван, а споделя когато прецени. Въпреки погледа му, действията му спрямо вас да показват, че ви харесва, той не ви го споделя. Още един показател, че той се страхува, че с вас е по-различно.

Погледът... Него няма как да сбъркате. Когато един мъж харесва, но е предпазлив, той няма как да контролира своя поглед. Когато разговаря гледа право в очите. Веднага ще усетите онази интензивност, дълбочина, сякаш ви се усмихва без да помръдва устните си.

Показва знаци на привързаност, когато сте само двамата, като докосване, уж приятелска прегръдка, а когато сте заобиколени от познати, сякаш се дистанцира. Това е неговият начин да поддържа граници.

Коментирай