Интимно

Как да имате здравословна връзка в 5 лесни стъпки

Понякога не се изисква много, за да сте щастливи и в хармония заедно

20.10.2020г. / 09 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта е сложна. В повечето случаи тя не е достатъчна, за да поддържате здравословна дълготрайна връзка. Нужно е да полагате усилия в добрия смисъл на думата, за да надграждате любовта си и да успеете да изградите хармонични отношения с партньора си.

10 типа връзки, обречени на провал

Невинаги нещата са чак толкова сложни, колкото си ги представяме в главата си. Понякога са необходими само някои малки жестове, за да успеем да изградим щастлива връзка, в която ние и партньорът ни да се чувстваме добре.

Как да поддържате хармонична връзка в 5 прости стъпки?

Не пренебрегвайте зрителния контакт

Представете си, че бързате сутрин за работа. Трябва да закусите, да изпиете кафето си, да се изкъпете, да подберете дрехите си и да оправите косата си. В тази сутрешна суматоха не забравяйте да погледнете партньора си в очите, да го целунете и да му пожелаете денят му да е хубав. Този миниатюрен жест показва загриженост и любов повече, отколкото предполагате. Стремежът да погледнете в очите любимия си човек преди да се разделите и да поемете по пътя на ежедневните си задачи е израз на любов.

Ако от връзката липсват тези 5 неща, тя няма да е успешна

Давайте прегръдки по-често

Една от най-нежните форми на израз на обичта е прегръдката. Тя е много по-мощна от сексуалния контакт. Прегръдката показва искрена привързаност, подкрепа и любов към най-близкия ви човек. Давайте прегръдки по-често. Те са истински важни за здравето на връзката ви и развиват доверието и интимността помежду ви.

6 неща, с които трябва да сте наясно след 1 година връзка

Свързани статии

Обръщайте си внимание

Ако правите грешката да не слушате партньора си, когато ви говори или разказва нещо, това може неусетно да влоши отношенията ви. За да насърчите връзката си и да я заздравите е много важно да си обръщате достатъчно внимание. Не гледайте телевизия, докато говорите. Не се взирайте в телефона си, докато той ви разказва нещо, а когато ви зададе въпрос дали го слушате да се сепвате и да показвате, че изобщо не сте чули това, което ви казва. Липсата на внимание може истински да унищожи дори най-хармоничните отношения.

5 начина да спасите обречената си връзка

Правете повече малки жестове

Малките жестове говорят много повече от големите. Не е важно да подарявате скъпи подаръци, да изненадвате любимия човек с резервации в скъпи ресторанти и хотели. Много по-ценно е да проследите какво обича и харесва, за да му направите малка изненада. Тези моменти означават много и остават завинаги в сърцето.

6 малки стъпки за дълга и стабилна връзка

Отделяйте време един за друг

Времето, отделено за любимия човек не може да се замени с нито един подарък, с нито един друг жест. Не можете да компенсирате липсата на внимание. Тя се натрупва с времето и убива любовта. Ако не отделяте време и внимание на партньора си, каквото и друго да правите за него, ще се отдалечите един от друг.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати