Интимно

5 начина да останете спокойни при разгорещен конфликт

Как да успеете да не прекрачвате границата

29.10.2020г. / 09 05ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Споровете и конфликтите с любимия човек са неизбежни. Невинаги можете да овладеете нервите си, но е изключително важно да положите всички възможни усилия. Когато се карате и напрежението стане толкова голямо, че започнете да си крещите, да се обиждате и да казвате неща, за които след това горчиво съжалявате, това няма да се отрази добре на брака или връзката ви. Ето няколко ефективни начина да запазите спокойствие по време на конфликт, така че да довършите спора си без да се наранявате взаимно. 

Поводи за конфликт, които са нормални за всяка връзка

Дишайте дълбоко

Колкото и да нямате време и желание да мислите точно за дишането по време на скандал, важно е да не го забравяте. Вдишването и издишването е терапия, която действа на много нива и която успокоява стресовите ситуации. Когато дишате дълбоко до мозъка ви достига сигнал, че трябва да се успокои възможно най-бързо. Това спомага за понижаване на гнева и ви помага да погледнете по-рационално на ситуацията. 

Бройте до 10

Каквото и да чуете от половинката си, каквото и да се е случило не бързайте да крещите и да казвате думи, които после няма да можете да върнете назад. Бройте до 10 преди да изречете някоя обида или квалификация, за която ще съжалявате. Изпускането на нервите, особено ако се случва системно, е една от най-често срещаните причини за развод и раздяла. 

Конфликтите са начин за по-голяма близост във връзката

Не приемайте нещата твърде лично

Когато се карат понякога хората казват неща, които не мислят наистина. Затова, ако чуете нещо неприятно по свой адрес по време на скандал, не бързайте да се засягате прекалено много. Ако партньорът ви ви напада твърде често по този начин, приемете, че това е негова слабост, не ваша.  Не приемайте думите му като истина, която реално ви определя. Поговорете с него след като страстите се успокоят. Ако не стигнете до съгласие и добра комуникация, не хабете усилия. Някои отношения просто не си заслужават. 

5 начина за справяне с любовните конфликти

Не бъдете злопаметни

Не се фокусирайте върху нещата, казани в най-разгорещените моменти от конфликтите. Приемете, че вие и партньорът ви наистина може да сте казвали неща, които в действителност не мислите. Не ги приемайте твърде лично и не бързайте да ги споменете в първия удобен случай. Това отравя връзката и прави решаването на проблемите по-трудно.

5 причини за конфликти във връзките

Не повишавайте глас

Със сигурност човек не може да говори равнодушно и мъдро при всеки конфликт. Напълно естествено е да се ядосате, още повече ако имате повод за това. Но се опитайте да не крещите и да повишавате гласа си прекалено много всеки път, защото с това нито ще постигнете нещо, нито ще накарате партньора ви да ви разбере и уважава. Ще получите сходна ответна реакция, а това не е градивно решение за оправяне на проблемите.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 3 години )
Nie sme spokoini tapanari i bokluci prestanete da pisite gluposti na covek mu pisva ot tiya ideostini deto gi varsite zad garba na covek
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време