Интимно

5 лъжи, които е напълно OK да кажете на първа среща

Ще са ви от полза, ако искате да направите добро впечатление

23.11.2020г. / 17 16ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Първите срещи понякога са трудна работа. Могат да са неловки, странни, да предизвикват смущение или пък да са невероятно вълнуващи и да създават усещане, че сякаш винаги сте се познавали. Каквито и да са те, има някои правила, които ако спазвате ще ви върви повече в откриването на половинка. В тези правила влизат някои малки лъжи, които е напълно ОК да изречете, за да направите добро впечатление.

3 начина да приключите несполучлива първа среща

„Ти беше първият човек, когото забелязах на партито“

Когато сте на първа среща все пак искате да направите добро впечатление. Важно е да сте искрени, но не е нужно да сте напълно честни. Не бързайте да казвате всичко, което ви идва наум. Спокойно можете да направите комплимент на човека пред себе си, че сте забелязали само него на мястото, на което сте се срещнали. Така ще му покажете, че е специален и че за вас има значение, че сте на среща точно с него, а не с когото и да е.

„Семейството ми, колегите ми, работата ми са напълно ОК и животът е прекрасен“

Не е нужно да го казвате точно по този начин, но все пак гледайте разговорът да върви в този дух. На първа среща никой не обича да чува за всичките ви проблеми, за това какви спорове имате с майка си, за това как колегите ви са смотаняци и че има дни, в които изобщо не ви се ходи на работа. Всички имат такива дни и проблеми, с които се борят. Не отравяйте първото впечатление на човека срещу себе си още на първата среща. Позитивното излъчване и нагласа към живота винаги играят добра роля и са във ваша полза.

Какво трябва да направят мъжете след първа среща

„Краят на света ще настъпи с война между зомбита и роботи и роботите ще спечелят“

На първа среща разговорът може да тръгне във всякакви посоки. Ако се впуснете в теми за конспирации, черно и мрачно бъдеще, песимизъм или пък залитнете в ревностна защита на разни теории, това може да отблъсне човека, с когото сте на среща. Не бъдете крайни. Опитайте се да изразявате умереност в изказванията си, защото не познавате добре човека отсреща и без да искате можете да настъпите мазол, който да предизвика болка.

Свързани статии

„И аз исках да гледам този филм“

Ако стане въпрос за кино и човекът, с когото имате среща спомене филм, който иска да гледа, напълно нормално е да го излъжете, че и вие сте искали да го гледате. Ако искате да се срещнете отново с него, ходенето на кино е една от много вероятните опции. Възползвайте се и отидете да гледате филм, дори да не ви е напълно по вкуса.

5 причини мъжете да не ви харесат на първа среща

„Беше ми приятно да се срещнем“

Някои срещи са истински провал. Всеки е имал такива и е напълно нормално това да се случи. Провалите обаче съвсем не означават да бъдете груби. Дори да нямате никакво намерение да се срещате отново с този човек, бъдете мили и му кажете, че ви е било приятно. Няма нищо лошо в това, стига да не изпратите допълнителни лъжливи сигнали, заради които той да се надява на някакво развитие.

Коментирай