Интимно

Как да бъдете по-добра половинка на любимия си?

Важни неща, които да показвате на партньора си

30.11.2020г. / 20 18ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Здравословните и силни връзки се градят не само върху любов. Те изискват много повече внимание и старание. Ако искате да сте истински добра половинка или брачен партньор, има няколко неща, за които да внимавате и да се стараете да правите. Помнете, че любовта и страстта са до време. След тях остава обичта, която има нужда от подхранване всеки ден. Ето от какво се нуждае една щастлива връзка, за да продължи колкото се може по-дълго.

Как да спасите връзката си, ако партньорът ви се изплъзва

Какво трябва да правите, за да сте истински добра половинка?

Слушайте повече, критикувайте по-малко

Много хора правят грешката да започнат да отвръщат на мнението на партньора си с критика, с поправяне на мисленето му, с несъгласие с гледната му точка. Ако слушате партньора си, само за да му покажете колко не е прав, той ще се отдръпне от вас. Ако пък му показвате, че изобщо не го слушате и не се интересувате от това, което казва, това също ще го изтощи и отдалечи от вас. Въздържайте се от това да го съдите и да го критикувате без да има нужда. Понякога мълчанието е злато. Това не означава да сте съгласни с абсолютно всичко без това реално да е така. Просто не отправяйте критики, когато може да ги премълчите.

Уважавайте предишните му връзки

Говорете с уважение към бившите на партньора ви. Въздържайте се да ги съдите, обиждате или иронизирате. Ако партньорът ви има деца от бившата си и се налага да поддържа връзка с нея заради този факт, внимавайте какво отношение показвате към нея. Това може да рефлектира върху вашите настоящи отношения.

5 признака, че сте открили енергийната си половинка

Подкрепяйте целите на половинката си

Един мъж винаги има нужда от подкрепа. За него е важно жената до него да подкрепя онова, за което мечтае и се стреми. Целите за мъжете са безсмислени, ако жената до тях не стои плътно зад гърба им. Дори да не сте напълно съгласни с всичките му стремежи, не бързайте да му режете крилата. Оставете го да сгреши, за да разбере, че не е бил прав, ако се притеснявате от това. Не прибързвайте с критиката.

Покажете ентусиазъм към интересите му

Без значение дали хобитата и интересите на партньора ви са ви интересни, не показвайте, че не одобрявате това, с което обича да се занимава в свободното си време. Бъдете добра половинка и покажете уважение към страстите му, особено ако говори за тях разпалено и му доставят удоволствие.

Грешки, които правим при избора на партньор

Давайте му пространство без негодувание

За да бъдете истински добър партньор е важно да допускате, че мъжът до вас има нужда от време далеч от вас. Не бъдете от онези жени, които се лепят като лепенки за мъжете си и ги придружават навсякъде. Позволявайте му да излиза с приятели, ако иска да бъде малко сам.

Бъдете човекът, към когото той да се обръща в трудни моменти

Покажете, че сте партньор, на когото може да се разчита в трудности. Бъдете негово рамо. Създайте у него усещането, че вие сте мястото, на което да се приюти, когато има нужда от подкрепа.

Привличате емоционално недостъпни партньори? Причината е във вашето детство

Коментирай