Интимно

5 причини за ниско либидо при жените

На какво може да се дължи липсата на желание за секс

14.12.2020г. / 12 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Причините да не сте в настроение за секс могат да са много. Може да сте имали тежък ден и да сте уморени. Но когато не ви се прави секс дълго време, това може да се счете за спад в либидото. Той може да се дължи на много различни причини. Ето 5 от най-честите сред тях при жените.

Всекидневни навици, повишаващи либидото

Стрес

Стресът може да засегне животът ни на всички нива, включително и интимното. Високите нива на стресови хормони пречат на нормалното сексуално желание. За да преодолеете това е нужно да намалите стреса, да идентифицирате причинителя на стрес, колкото и трудно да е това. В ежедневието ни винаги се намира нещо, което да ни стресира, но е важно да противодействаме на този механизъм чрез приятни занимания, спорт, разходки.

Болка

Ако изпитвате болка по време на секс, това е индикатор, че има някакъв проблем. Това може да намали желанието ви за интимност. За да си върнете нормалния полов живот е важно да откриете причината за появата на болка и да вземете необходимите мерки. Консултирайте се с лекар.

Кои зодии са с най-голямо либидо?

Прекалена употреба на електронни устройства

За никого не е тайна, че светът, в който живеем, е прекалено цифровизиран. Заобиколени сме от всякакви електронни устройства, които ползваме всеки ден. Въпреки че те ни свързват, могат и да ни разделят. Стресът и психическата умора, които употребата на цифрови устройства ни носи, могат да повлияят зле на либидото. Ако прекалявате с гледането в телефона, това може да е причината за ниското либидо. Проучване установява, че при 70% от двойките с проблеми в сексуално отношение партньорите посочват употребата на телефона като една от причините за този проблем.

Витамини и минерали, които повишават сексуалното желание

Несигурни сте

Хората изпитват всякакви несигурности в интимно отношение. Те са свързани най-често с тялото, теглото, несъвършенствата, сексуалното представяне. За да повишите либидото си е необходимо най-вече да поработите върху самочувствието си, за да се справите с проблема в леглото и липсата на желание за секс.

Противодействайте на всяка негативна мисъл, която се появява и ви кара да се страхувате от секса или ви кара да губите желание за него. Ако е необходимо се посъветвайте и със специалист.

Какво намалява женското либидо?

Недостатъчно упражнения

Една от възможните причини за липса на желание за секс е недостатъчната физическа активност. Упражненията и тренировките са добър начин да се разтоварите от стреса. Те помагат да повишите настроението си и да подобрите кръвообращението си. Това води до подобряване на производството и въздействието на хормоните в тялото. Освен това, ендорфините, които се освобождават след физическа активност допринасят за повишаване на либидото.

Коментирай