Интимно

Най-добрите и най-лошите неща преди секс

За какво да внимавате, преди да се впуснете в страстни преживявания

30.01.2021г. / 13 16ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сексът е преживяване, което вълнува почти всеки жив човек на планетата. За да го направим още по-вълнуващо и пълноценно изживяване трябва да знаем, че има някои неща, които е добре да не правим непосредствено преди секс, защото могат да помрачат представянето и усещанията ни. Също така има и неща, които могат да стимулират преживяването и да направят сексуалната игра още по-вълнуваща и наситена с приятни усещания.

Проучване, проведено върху 2000 възрастни американци и цитирано от New York Post установява, че 56% от запитаните са споделили, че са имали „ужасен“ секс с нов партньор. Една от възможните причини е неудобството, което е нормално между нови партньори. Обикновено това се подобрява с времето.

3 причини да бъркате секса с любов

Но има и много други предпоставки, които могат да направят секса не толкова добър, колкото са били очакванията ни, особено когато става въпрос за нови партньори в началото на връзката.

Кои са нещата, които е по-добре да не правите преди секс, ако искате да се представите добре и усещанията ви да са върховни?

Не яжте пикантна храна, не преяждайте

Лютите, пикантните храни и обилното хранене на среща може да не завърши с толкова щастлив финал, на какъвто сте се надявали. Преяждането и пикантните храни могат да предизвикат тежест, подуване, ленивост, инертност, да повлияят зле на представянето в леглото. Последното, което искате, са газове по време на секс, нали?

Най-неподходящото време да правите секс

Никога не си правете коламаска или бръснене преди секс

Ясно е, че искате да изглеждате перфектно пред партньора си и затова сте решили да се обезкосмите непосредствено преди срещата ви, но това е ужасен избор. Кожата е много деликатна и нежна след обезкосмяване, а триенето по време на секс може да я възпали много. Най-добре е да правите този ритуал предната вечер.

Не взимайте антихистамини преди секс

Вероятно не искате да кихате и подсмърчате по време на секс, ако имате сезонна или някаква друга алергия, но трябва да знаете, че приемът на антихистамини може да помрачи сексуалното ви преживяване. Също както пресушават лигавицата на носа и гърлото ви, те могат да намалят и секрета на вагинална течност и сперма.

6 неща за незабравим секс, от които се нуждае всяка жена

Не пийте прекалено много алкохол

Алкохолът може да съкрати времето на ерекция, да предизвика объркване, да притъпи усещанията ви, защото влияе силно на нервната система. Добре е да не прекалявате с него, ако искате да се насладите на секса.

Кое е най-доброто, което можете да направите преди секс?

Свързани статии

Яжте здравословна храна

Богатите на хранителни вещества полезни храни ще ви заредят с енергия за предстоящото интимно преживяване, без да ви създават главоболия.

Ако той прави това по време на секс, държи на вас

Прекарайте качествено време с партньора си

За да направите сексуалното преживяване още по-хубаво е важно да прекарате качествено време заедно. Това насища мозъка и тялото ви с позитивни емоции и повишава градуса на страстното очакване.

Говорете

Говоренето, споделянето, дори секси приказките, които ще си размените са чудесен начин да разпалите пламъка на страстта.

Коментирай
Свободно време