Интимно

Любов или просто секс? 6 разлики разкриват

Само секс – Оставате скрита за приятелите и близките му

21.03.2021г. / 17 06ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато сме влюбени, срещаме се с някого, понякога е трудно да разграничим сериозните намерения от единствено и само желанието за секс. Много е важно да търсим признаци, които да ни разкрият дали означаваме за другия нещо повече от мимолетно забавление. Понякога дори обсъждането на този въпрос може да ви даде отговор. Но ако не искате да сте толкова директни, вижте няколко разлики между секса и любовта.

Чувствате се „принудени“ да правите секс, дори когато не сте в настроение

Това е един от най-ясните признаци, че партньорът ви се интересува само от това да задоволи нуждите си и определено не е показател за любов. Той неглижира, че вие нямате желание за секс, не ви пита защо, не се опитва да ви предразположи, за да разпали страстта ви. За него вие сте обект, който може да му осигури сексуално удоволствие, когато има нужда от него.

Какви черти от характера търси всяка зодия в партньорите си?

Ако прекарате времето си заедно без секс – това е любов

Когато сексът не е приоритет, а има и други начини да прекарате свободното си време заедно и те да ви носят хубави емоции, това е показател, че партньорът ви наистина ви приема за нещо по-сериозно. Интимността не е само в леглото, тя е гушкане, целувки, споделяне, любими занимания.

Партньорът ви показва тенденции да се обвързва с вас

Ангажираността е огромен показател за чувствата на даден човек към вас. Тя се изразява в много неща. Желание да прекарвате повече време заедно, честа комуникация, когато не сте на разстояние (на работа например), планиране на свободното време, жестове, с които да ви накара да се чувствате приятно, предлагане на помощ и т. н. Но ако тези неща липсват в отношенията ви, най-вероятно той няма сериозни намерения към вас.

7 признака, че той се вижда с друга

Различни видове комплименти

Всеки обича да получава комплименти в леглото. Ако той говори само за тялото ви, а извън спалнята не отбелязва колко сте елегантна, колко добре готвите, колко интересна личност сте, как се гордее с вас и т. н., определено е време да се замислите. Най-вероятно за него сте просто партньор за секс и този мъж не е влюбен във вас.

Свързани статии

Винаги избягва разговорите относно чувства и емоции

Обичащият мъж, който има желание да бъде във връзка с една жена, не изпитва неудобство от разговорите за чувствата, които изпитвате един към друг. Много важно е обаче да се наблюдава дали има и съответствие между казаното и действията. Защото има мъже, които са добри манипулатори и лъжци и омайват жените с приказки.

5 признака на енергиен дисбаланс във връзката

Оставате скрита за приятелите и близките му

Колко време е необходимо, за да представим половинката си на близкия ни кръг? Няколко месеца, за да видим дали има индикации за сериозна връзка помежду ни или пък не. Понякога нагласата ни към човека е, че искаме той да е част от живота ни, без значение дали имаме взаимоотношения от един или повече месеци. Когато обаче ни липсва желание да го представим в живота си и на други хора, това е знак, че очакваме да се появи нещо по-добро.

Снимка: iStock

Коментирай